Svenska EM-tifot fortfarande borta

FOTBOLL

Det ser mörkt ut för det svenska EM-tifot till premiärmatchen.

Flygbolaget har fortfarande inte kunnat hitta den borttappade väskan.

– Det är ingen som vet någonting, säger Henrik Petersson styrelsemedlem och tifoansvarig, Camp Sweden.

Sportbladet skrev i går att tifot som Camp Sweden förberett i månader försvunnit spårlöst. I dag ser det inte ljusare ut. Flygbolaget har inte kunnat ge några glädjande besked till de svenska fansen.

– Vueling flygbolag har slarvat bort det. Det har kommit bort någonstans mellan Köpenhamn och Charles de Gaulle (Paris flygplats). Jag checkade in sex väskor och en är borta. Självklart är det den med tifot, säger Henrik Petersson styrelsemedlem och tifoansvarig, Camp Sweden.

"Jobbat med det sedan februari"

Henrik Petersson är den som varit ansvarig för tifot från början, och det ligger mycket arbete bakom det som skulle bli fansens hälsning till spelarna.

– Jag har jobbat med det sedan februari. Jag fick det levererat i slutet av maj och var jättenöjd och glad. Så det är mer än lite trist. Det är klart frustrerande eftersom de inte säger något. Hur nu en väska kan försvinna, säger Henrik Petersson.

"Det är mycket pengar"

Förutom all tid och kraft har det även lagts mycket pengar för att få ihop allt.

– Det är mycket pengar, men jag vill inte gå in på exakta summor, säger Henrik Petersson.

Men Camp Sweden kommer göra det bästa av situationen och blir det inget tifo till morgondagens premiär, kommer de försöka lösa någonting till matchen mot Italien den 17 juni .

– Vi jobbar på det, men förhoppningsvis hinner det till nästa match. Annars får vi väl köra ett uppblåsbart badleksakstifo eller någonting, säger Henrik Petersson.

ARTIKELN HANDLAR OM