Boo Wiklander lämnar Hammarby

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Måste bo i Göteborg – lämnar Bajen

David Boo Wiklander lämnar Hammarby.

Familjesituationen gör att han måste bo i Göteborg.

Nu väntas mittbacken skriva på för IFK Göteborg.

David Boo Wiklander var Hammarbys kanske viktigaste spelare den här säsongen. Trots att han inte ens spelade hälften av matcherna styrde han upp defensiven när det behövdes som mest, och var en viktig faktor till att Bajen tidigt kunde säkra det allsvenska kontraktet. Han röstades också fram till årets spelare 2016.

Befinner sig på sjukhus

32-åringen missade dock slutskedet av säsongen. Skälet är en svår familjesituation.

– För några veckor sedan blev min åtta månader gamla son Gustaf sjuk. Vi befinner oss sedan dess i Göteborg, där min son ligger inlagd på sjukhus, med hela familjen, sa han för några veckor sedan till Sportbladet.

Boo Wiklander förklarade varför han inledningsvis inte har velat berätta om sin situation för alla supportrar, men betonar att stödet värmer.

– Det är en svår och tung tid för mig och min familj och jag hoppas att ni kan respektera varför jag har valt att hålla mig undan alla medial uppmärksamhet. Jag har förstått att många supportrar frågat om min situation och undrat om de kan skicka en hälsning eller liknande. Jag är väldigt tacksam för det. Det betyder mycket för mig att ni tänker på oss och vi känner verkligen stödet, säger han.

IFK Göteborg nästa?

Ett par veckor efter att allsvenskan avslutats står det nu klart att Boo Wiklander inte fortsätter i Hammarby. Enligt uppgifter till Sportbladet måste han helt enkelt bo i hemstaden Göteborg för att kunna vara nära i son. Därmed är Bajen inte längre ett alternativ för honom. Det bekräftar Hammarbys sportchef Mats Jingblad också på klubbens hemsida.

– Vi är väldigt tacksamma för Davids insats. Vi har full förståelse för att han på grund av sin familjesituation måste flytta hem till Göteborg. Hammarby önskar David all lycka i framtiden, såväl på som utanför planen, säger Jingblad.

Nu talar det mesta, enligt Sportbladets uppgifter, för att IFK Göteborg blir nästa klubbadress för Boo Wiklander. Det är dock inte bekräftat av spelaren eller klubben.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.