Allsvenskan i fotboll 2017

Poängkung klar för Östersund

avJesper Åström

Johan Bertilsson har skrivit på ett treårskontrakt

Foto: Johan Bertilsson följer inte med Gefle till Superettan.

Östersund tappade nyligen poängkungen Alex Dyer till Elfsborg.

Nu har laget hittat ersättaren.

Johan Bertilsson, som bidrog med hälften av Gefles poäng förra säsongen, har skrivit på.

Allsvenskan hann knappt ta slut innan Östersund började röra om rejält i truppen.

Det började med att klubben släppte i väg fyra spelare på en dag bara en vecka efter slutomgången, där en av spelartappen var lagets poängkung Alex Dyer.

Därefter har det blivit mer positiva besked för ÖFK-fansen. Tre förlängningar, där det senaste var med nyckelspelaren Brwa Nouri.

Fler glädjebesked

Här kommer nästa glädjebesked för fansen:

Mittfältaren Johan Bertilsson, som gjorde åtta mål och nio assist för Gefle i allsvenskan, har skrivit på ett treårskontrakt.

– Hans spelstil passar mycket bra in i vårt sätt att spela och det känns väldigt bra idag att vi nu kan presentera Johan som vår spelare. Vi har arbetat hårt för att få Johan till ÖFK och det kändes väldigt bra när vi igår fick allt bekräftat, säger klubbens ordförande Daniel Kindberg till hemsidan.

En poängkung mot en annan

28-åringen var med sitt facit delaktig i hälften av alla Gefles 34 mål 2016. Det hjälpte dock inte klubben som åkte ur allsvenskan efter en rysare i den sista omgången mot just Östersund.

ÖFK hoppas nu att Bertilsson ska bli en fullgod ersättare till Dyer, som gjorde lika många mål som Bertilsson men en assist mindre den gångna säsongen.

– Alla som såg vår sista match mot Gefle kunde se vilken bra spelare det är. Han kommer att bli en stor tillgång i vår strävan att fortsätta vinna matcher, säger Kindberg.

ARTIKELN HANDLAR OM