Barnens hyllning rörde Zlatan till tårar

"Var nog barnens idé"

PARIS/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic slog till med ett målrekord bara minuterna innan slutsignalen i sitt avsked på Parc de Princes.

Då sprang sönerna Maximilian och Vincent plötsligt in i varsin tröja med "King" och "Legend" på ryggen.

– Jag var väldigt rörd, framför allt när barnen kom in, säger 34-åringen.

Det hade bara gått en dag sedan Zlatan Ibrahimovic meddelade att lördagens match blir hans allra sista match med Paris Saint-Germain på Parc des Princes.

"Jag kom som en kung, lämnar som en legendar", skrev han på Facebook.

Stora ord från en stor PSG-spelare. Och både klubben, dess supportrar – och familjen – laddade för att fira honom därefter.

Hyllningarna tog vid redan innan matchstart.

När resten av laget gick in på planen stod Ibrahimovic kvar i spelargången innan han strax därefter promenerade in till stående ovationer och lagkamrater som high-fivade honom.

Matchen avbröts

Men det var bara början.

Efter tio minuter stoppades till och med matchen i en minut för att publiken skulle applådera sin nummer tio ännu lite till.

Så sent som i den 89:e minuten bräckte anfallaren till slut rekordet han jagade under 90 minuter när han fick in sitt andra mål i matchen – det 38:e ligamålet för säsongen. Det innebar att han slog Carlos Bianchis PSG-rekord från säsongen 1977/78.

Sönerna sprang in

Jublet visste inga gränser samtidigt som hans två söner, Maximilian och Vincent, sprang in på planen i varsin matchtröja med texten "King" respektive "Legend" på ryggen, till ljudet av den svenska nationalsången.

Det fick stjärnan att röras till tårar.

– Jag grät – det gör jag aldrig, sa han till BeIN Sport.

– Jag var väldigt rörd, framför allt när barnen kom in. Fäller Zlatan en tår är det väldigt känsligt, det var det jag gjorde när barnen kom in, utvecklade han sedan sina känslor i den mixade zonen.

Han hade en gissning på vem som kommit med idén med tröjorna.

– Det var nog de själva. Den ena känner sig som en kung, den andra som en legend. Och jag är båda, säger han och skrattar.

Zlatan tog upp sönerna i famnen och bytte ut sig själv utan att någon ersättare kom in. Han följde de sista minuterna från bänken tillsammans med sönerna. Ett perfekt avslut, menar 34-åringen.

– Jag var på plan i dag bara för att njuta, det handlade om att samla in all kärlek jag fick för allt jag gjort i fyra år. Det känns fantastiskt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.