Fotbolls-EM 2016

”Volvo var ett litet företag innan mig”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Zlatan: Resultaten talar för dem själva

Zlatan Ibrahimovic vilar från spel men dyker ändå upp i rutan under Sveriges landskamp mot Slovenien.

34-åringens senaste reklamfilm har premiär i halvtid och anfallaren ser själv att han gjort en betydande insats för bilmärket i fråga.

– Volvo var ett litet företag innan de träffade mig, säger Zlatan i Scandinavian Traveller.

Omslaget till Scandinavian Traveller.

Det är i juniupplagan av flygbolaget SAS tidning Scandinavian Traveller som magasinet publicerar en intervju med fotbollslandslagets lagkapten Zlatan Ibrahimovic. En intervju som till stor del fokuserar på fotbollsstjärnans ökande kommersiella åtaganden vid sidan av planen.

”Måste inte skryta”

Zlatan har snart sitt namn på såväl parfym som kläder, drycker och bilar. Ett eget imperium 34-åringen byggt målmedvetet.

– Först och främst vill jag tro på det jag gör och tackar bara ja till det jag tror på. Om jag inte får rätt känsla vill jag inte jobba med det. Det är jag som väljer dem och inte tvärtom, säger Zlatan till Scandinavian Traveller.

Något som även gällde biljätten Volvo.

– Självklart. Volvo var ett litet företag innan de träffade mig. Först var det ”Made by Sweden” och nu är det ”Made by Zlatan” (haha). Första veckan efter att min reklam sändes så hade Volvo sålt mer än de normalt gör på sex månader. Det är inget jag måste skryta om men resultaten talar för dem själva. Men det är den typ av grejer jag söker, spännande projekt. Helst jobba med små bolag och göra dem... Enorma.

”Har mina egna problem”

– Det är för kickarna. Det är som när jag spelade för Inter, de hade inte vunnit ligan på 17 år. Ronaldo och alla de andra hade spelat där och folk sa att jag inte skulle vinna något när jag gick dit. Vi vann ligan under min första, andra och tredje säsong. Volvo och Inter är kanske inte direkt jämförbara men det är den typ av kickar jag söker.

Ibrahimovic gläntar i intervjun också på dörren till sin personliga sida. 34-åringen beskriver hur han har ”Zlatan-sjukan” som gör att han har mer energi än andra. Men trots framgången och rikedomen är det inte ett problemfritt liv svensken lever.

– Jag gör mitt bästa men jag har också ett liv att leva. Jag har mina egna problem, tro mig. Om världen har problem så har jag också problem. Jag har min egen familj och folk nära mig som jag måste ta hand om. Det är många munnar att mätta. Det finns mycket folk inte ser eftersom jag inte vill att det ska bli sett.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa veckans toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Blågults stjärnor: Så träffade vi våra sambor och fruar

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-EM 2016

Volvo

Zlatan Ibrahimovic

Herrlandslaget i fotboll