Ligue 1

Zlatan hyllar laget efter historiska titeln

Av: 

Johanna Frändén

Erik Karlsson

FOTBOLL

TROYES/Stockholm. Paris Saint-Germain avrundade en rekordsäsong med ett målrekord.
Zlatan Ibrahimovic stod för fyra fullträffar när PSG bärgade titeln för fjärde året i rad och efter matchen riktade han ett tack till lagkamraterna.
– Jag ska tacka dem för att jag får chansen att vinna så här många troféer, säger Zlatan till Sportbladet.

Det var dåligt med spänning, men gott om mål, när PSG säkrade ligasegern rekordtidigt i Troyes. Med åtta omgångar kvar har man nu ett ointagligt försprång på 25 poäng på tabelltvåan Monaco, och det var mästartakter som PSG visade på söndagseftermiddagen.

Efter tre mål på matchens första 20 minuter av Edinson Cavani, Javier Pastore och Adrien Rabiot, var spänningen död och begraven. I andra halvlek startade Zlatan Ibrahimovics egen show.

Hattrick på tio minuter

I andra halvleks första minut satte han 4–0 från utanför straffområdet, sju minuter senare slog han in sitt 100:e mål i klubbens tröja på volley och i 56:e minuten var hans hattrick ett faktum, när han gjorde 6–0. Strax före full tid ordnade han också eftermiddagens fjärde mål som betydde hela 9–0 för PSG, klubbens största seger på de senaste 15 åren och Zlatans 27:e mål på 24 ligamatcher.

– Det var en bra match. Om vi skulle vinna ligan i dag behövde vi vinna matchen. Vi gjorde allt, inte bara för att vinna utan för att visa att vi verkligen ville ta hem ligan, säger Zlatan efter matchen.

Du har vunnit många ligor genom åren (13 stycken om man räknar de två med Juventus som klubben senare blev fråntagen), är glädjen lika stor som för tio år sedan?

– Ja, så klart. Och den här säsongen är inte slut än. Det här är min 28:e titel, så jag ska inte klaga. Jag ska bara tacka mina fantastiska lagkamrater för att jag får chansen att vinna så här många troféer, säger Zlatan till Sportbladet.

På fredag är det kvartsfinallottning i Champions League, har du något önskemotstånd?

– Nej, vi är i kvartsfinal, vi får se vem vi möter, säger Ibrahimovic med bollen i en påse med sig från arenan.

– Den är här, inte för de 102 målen, utan för de tre (äkta hattricket) i dag, säger Zlatan Ibrahimovic.

”Gör oss nöjd och stolt”

– PSG var magiska idag, liksom Zlatan. Jag är jättestolt över honom och vad han gör för klubben. Han gör oss nöjda och stolta varje dag, säger PSG:s president Nasse al-Khelaïfi.

För Zlatan är det 13:e ligatiteln och 28:e klubbtiteln i karriären, inräknat de två senare borttagna i Juventuströjan. För PSG är det fjärde raka titeln, sjätte totalt i Ligue 1. Klubben blir också historisk som det lag i Europas fem största ligor som har säkrat en titel tidigast. Tidigare hade Bayern München det rekordet med en säkrad titel 25 mars, då i 27:e omgången av 34 möjliga.

PSG har nu tre veckor utan avgörande matcher innan Champions League-spelet tar vid igen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Ligue 1

LÄS VIDARE

Det här bevisar att Blanc gjort rätt

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ligue 1

PSG, Paris Saint-Germain FC

Zlatan Ibrahimovic