"Seger – så kan vi börja snacka guld"

FOTBOLL

I dag kan "krislaget" AIK haka på toppen

För en månad sedan låg de på elfte plats och det pratades om kris. Nu är AIK med i guldstriden.

– Vi har aldrig tvivlat på vår förmåga. Slår vi Malmö så kan vi börja snacka guld, säger assisterande tränaren Nebojsa Novakovic.

Foto: AIK:s andretränare Nebojsa Novakovic har aldrig tvivlat på lagets styrka. I kväll väntar Malmö.

Efter en tung vår var det krisstämpel på AIK. Guldfavoriten förlorade vårmötet mot Malmö FF med 0–4.

När lagen i dag, två argentinare och en nickstark mittback senare, möts på Råsunda är förutsättningarna helt annorlunda.

– Vi har jättemycket kvalitet i vår grupp. När allt sitter på plats och alla visar sina bästa sidor, då är det svårt att stoppa oss, säger Nebojsa Novakovic.

”Superviktig match”

Gabriel Özkan saknas i AIK efter en lårskada som han ådrog sig i matchen mot Örebro. Malmö FF har formstarke anfallaren Junior avstängd samt Behrang Safari och Niklas Skoog skadade.

– Det här är en superviktig match för båda lagen. Vi har den största respekt för Malmö. De har mycket rutin och håller hög kvalitet, dessutom har de kommit igång bra nu, säger Novakovic.

Fyra raka segrar efter en väldigt tung vår. Vad beror vändningen på?

– Vi visste hela tiden när vi låg där nere i tabellen vad vi kunde. Vi var aldrig oroliga. Vi visade våra kvaliteter på träning men inte på match och vi vann inte måstematcherna.

Hur mycket betyder ankomsten av argentinarna Obolo och Valdemarín?

– De har varit jätteduktiga. Men det är inte bara deras förtjänst. Arnefjord, Johansson och de andra i backlinjen har betytt mycket också. De lyfter varandra.

I premiären på Råsunda var det 26 334 åskådare. En siffra som kan slås i kväll. I så fall blir det AIK:s högsta publiksiffra i ett icke-derby sedan mötet mot MFF förra säsongen.

– Vi spelar fin fotboll och om vi underhåller publiken kommer de tillbaka, säger Nebojsa Novakovic.

ARTIKELN HANDLAR OM