Sjeva sköt Chelsea till final

FOTBOLL

Tvåmålsskytt i ligacupsemin

Höstens besvikelse kanske blir vårens utropstecken.

Andrej Sjevtjenko har haft det tungt efter bytet från ett fotbollsliv i Italien och Milan till London och Chelsea. När Chelsea på tisdagskvällen vann över division 2-laget Wycombe i semifinalreturen av ligacupen med 4–0 gjorde ”Sjeva” två mål och spelade fram till det tredje innan han byttes ut i den 84:e minuten.

Det var lite av den gamle skyttekungen som visade upp sig på Stamford Bridge. Båda målen i den första halvleken kom efter djupledslöpningar med säkra avslut. I den andra halvleken friställde han Frank Lampard fram till 3–0. Lampard gjorde också 4–0.

Skrällgänget Wycombe nådde överraskande 1–1 i den första semifinalen men kunde inte hota i returen. I finalen ställs Chelsea mot en Londonrival, antingen Arsenal eller Tottenham. De börjar sitt semifinalspel på onsdagen med första matchen som spelas på White Hart Lane.

En annan positiv nyhet för Chelsea på tisdagen var att mittbacken och ryggopererade John Terry är tillbaka i full träning och siktar på comeback mot Blackburn i Premier League nästa onsdag.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM