Bianchi trött på bänken

FOTBOLL

Måltjuven kan återvända till Italien

Rolando Bianchi värvades till Manchester City för att göra mål. Men efter nio omgångar har han bara nätat en gång och sitter fast på Citys bänk.

Rolando Bianchi öste in mål för Reggina i Serie A i fjol där han slutade fyra i skytteligan. Det började bra för 115 miljoners-värvningen som slog till direkt för City i premiären. Därefter har det gått trögt och Bianchi hamnat allt längre från öppningselvan. Nu är det över sex veckor sedan 24-åringen fick förtroendet från start.

I december kommer Bianchi att överväga sin position i klubben. Risken finns att han väljer att återvända till Italien så snart transferfönstret öppnar. Både Napoli och Torino visar intresse.

– Jag är inte van vid att sitta vid sidan av. Vi får se vad som händer, säger Bianchi till The Telegraph och fortsätter:

– Jag kommer från Bergamo och det enda sättet jag känner till är att bita ihop och arbeta hårt. Jag måste övertyga bossen (Svennis) så att han ändrar sig.

Sven-Göran Eriksson kopplas i samma veva ihop med en stor spelaraffär i januari. Det handlar om Svennis specielle favorit Michael Owen som har en klausul i sitt kontrakt med Newcastle. Den kan öppna upp för en flytt. Enligt The Telegraph kan prislappen på Michael Owen bli så låg som 6 miljoner pund (drygt 78 miljoner kronor).

I skuggan av transferryktena kan City glädjas åt att succémannen Valeri Bojinov är på väg tillbaka. Bojinov knäskadades blott åtta minuter in i derbyt mot United, och tvingades genomgå en operation. Den blev mycket lyckad och nästa vecka börjar han träna lätt, uppger Lancashire Evening Post.

ARTIKELN HANDLAR OM