Fansens taktik – tifo för 70 000:-

Publicerad:
Uppdaterad:

AIK: ”Det kommer att bli det mäktigaste i Europa någonsin”

AIK vill chocka Djurgården – på läktaren.

Ett hemligt tifo värt över 70 000 kronor väntas skriva historia.

– Vi storsatsar. Det kommer att bli det mäktigaste tifot någonsin i Europa, säger Anders Hagenbjörk, ordförande i AIK Tifo.

Foto: peter wixTRÖM

AIK Tifo, gruppen som sköter AIK Fotbolls läktartifo, har gjort en helomvändning. I derbyt mot Hammarby strejkade de på grund av säkerhetsarrangemangen.

Men i kväll planerar de att slå Råsundapubliken med häpnad.

– Det blir ett mäktigt tifo med avancerad koreografi. Garanterat det mäktigaste AIK åstadkommit någonsin, säger Anders Hagenbjörk.

Kan du säga något mer om vad som kommer att hända?

– Nej, jag kan inte det. Det är hemligt. Men vi har jobbat med detta i två veckor. Och det är AIK-publiken som betalar. Men tifot är bara en del i läktararrangemanget, det gäller att sjunga högst och bäst också.

Hur står sig tifot internationellt?

– Vi pratade om det och jag tror inte att det har gjorts något liknande tifo i Europa någon gång, om man ser till hur avancerad koreografin är. Men det krävs att alla i publiken följer instruktionerna.

Vem är hjärnan bakom idén?

– Vi är en grupp på 25 personer som hela tiden vill utveckla AIK:s läktararrangemang. Man vill aldrig göra samma tifo två gånger. Den här idén har vi kommit på själva med lite inspiration från Sydamerika och Sydeuropa.

1,5 ton material

I början av månaden mottog AIK Tifo leveransen med materialet som kommer att användas. Allt till en vikt av 1,5 ton. De sista förberedelserna kommer göras under måndag förmiddag.

– Det är en het och hajpad match. Blir svårt att sova i kväll (i går kväll).

Tifot kommer starta när spelarna äntrar Råsunda.

Jonatan Fast

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN