"Han behövs för att utöka laget"

FOTBOLL

Gazzettaprofilen: Han kan bidra med teknik och erfarenhet

Massimo Cecchini på italienska fotbollstidningen Gazzetta dello Sport säger:

– Av allt att döma kommer han att vara avbytare och sitta på bänken till att börja med. Men han behövs för att utöka laget.

Christian Wilhelmsson är fortfarande förhållandevis okänd för den italienska fotbollspubliken. Men det verkar tydligt att Romas tränare Luciano Spalletti själv begärt köpet av Chippen.

– Alldeles säkert är det så. Han lät Wilhelmsson provspela redan medan han tränade Udinese och Wilhelmsson måste ha gjort ett gott intryck, säger Massimo Cecchetti till Sportbladet.se.

– Jag tror att han kan bidra med sin erfarenhet och sina tekniska förmågor. Och så sägs det att han är en oberäknelig spelare som kan överraska, säger han.

Men Chippen är, som sagt, fortfarande rätt okänd i Italien.

– Ärligt talat så känner jag inte honom så väl. Men jag tror att han kommer att få spela. Om Spalletti tror på honom betyder det alldeles säkert att han har goda kvalitéer, säger Massimo Cecchetti.

Under en presskonferens tidigare under tisdagen kommenterade Romas tränare Luciano Spalletti Wilhelmssons kvalitéer:

– Han har goda offensiva egenskaper och kan användas bakom anfallet. Han är snabb och är en duktig offensiv kantspelare, sa Spalletti.

Köpet av Chippen har också andra taktiska fördelar.

– Wilhelmssons ankomst till Roma innebär att vi kan använda (Aleandro) Rosi som ytter med lägre placering i banan, sa Spalletti enligt tidningen Il Romanistas webbupplaga.

David Nannini Nilsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A