”Spanien är ett skämt”

FOTBOLL

Ett kaos kommer sällan ensamt.

– Spanska landslaget är ett skämt, ett kaos, sade ratade Valencia-spelaren Joaquin.

Varpå ett litet kaos utbröt på spanska spelarhotellet vid Skanstull.

Och ett annat i Valencia.

Foto: Kaos. Spanien har anlänt till Sverige – med en storm av kritik efter sig.

Joaquin hudflängde i en radiointervju den spanska landslagselva, som han den här gången spolades från. Många tyckte att det luktade ”surt sa räven”, även om han bara är en i raden som haft tusen och en synpunkter.

– Om han menar förlustmatchen mot Nordirland, så okej, men absolut inte annars, sade förbundskapten Luis Aragonés på en presskonferens på fredagen där frågorna om den meriterade backens verbala smalbensspark mot sina landslagskompisar, men framför allt deras ledning, haglade och dominerade.

Hätskt utfall

– Jag håller inte med Joaquin, men vi vill inte starta ett krig, sade lagkaptenen i Raúls frånvaro, målvakten Iker Casillas.

– Men jag tror inte det är så bra för Spanien att säga så.

Luis Aragonés, den av hätska utfall så luttrade 68-åringen, krökte läpparna till en ännu buttrare båge och konstaterade frankt att det finns viktigare saker att snacka om.

– Jag känner Joaquin, jag har tränat honom på klubbnivå och glöm inte att han har varit med i 27 av de senaste 29 matcherna.

Mittfältaren i Valencia kände sig uppenbarligen nödsakad att modifiera sina uttalanden en aning, för senare på fredagen kallade han till presskonferens i Valencia, där en ny frågehagelskur utbröt.

Kröp till korset

– Jag kanske inte uttryckte mig så bra, vad jag ville säga var att det är tuffa tider nu för landslaget, sade han då.

Luis Aragonés förnekar kaosteorin och säger tvärtemot att han är hundraprocentigt säker på att samtliga spelare är hängivna sin uppgift och nöjda med projektet landslaget.

– Däremot kanske inte alla är nöjda med projektet Luis, det vet jag inte, sade förbundskaptenen, som signerade ett tvåårskontrakt i augusti 2004 men som av spanska förbundet ännu inte fått ett nytt att skriva på.

Vinner Sverige, och ännu ett spanskt kaos föds på Råsunda, blir det kanske inget alls.

TT