Så tycker Sportbladets krönikörer om Capello

✓Är Fabio Capello rätt man att leda det engelska landslaget?

FOTBOLL

Jennifer Wegerup: – Ja. Capello har vunnit mycket som klubbtränare i både Spanien och Italien och har respekten med sig. Han är kunnig och erfaren och kommer inte ta någon bullshit, vare sig från några diviga spelare eller från media. Han är stor nog att kunna disponera sitt manskap på bästa sätt och han är väldigt hårdkokt, det kommer inte dröja länge innan han har hunnit sätta sig i respekt.

Peter Wennman: – Jag är inte alls säker på att det där blir bra. Capello är en hård och skoningslös jävel som dessutom pratar dålig engelska. Jag undrar om hans personlighet verkligen passar ihop med den engelska mentaliteten, jag tror det kan skära sig där.

Erik Niva: – Jag hade hellre sett Mourinho eller Klinsmann. Risken är att Capello försöker spela ett kontinentalt spel och tar bort det som England faktiskt är bra på. Ungefär som Sven-Göran Eriksson gjorde. Men Capello är fortfarande bättre än alla engelska alternativ.

Stefan Alfelt: – Nej, jag tror inte att hans fotbollssyn passar det engelska landslagets. Han är för defensiv och vill ha allt så styrt. Jag tror inte att det blir bra.

ARTIKELN HANDLAR OM