Ferguson: ”Han levererar – i samma stil som Cantona”

FOTBOLL

MANCHESTER

Leendet när Henke gjorde mål, det hjärtliga handslaget när svensken gick av planen, sa allt.

Sir Alex Ferguson var supernöjd.

– Han kunde gjort två eller tre mål, säger United-managern.

Foto: managerns favoriter Henrik Larsson och Eric Cantona.

Hyllningarna av Henrik Larsson gick att hitta överallt efter succén mot Aston Villa. Till och med från motståndarlägret kom de vackra orden trots att det var en förlust som sved. Managern Martin O’Neill hade givetvis gett sina spelare alla tips om hur man stoppar Henrik Larsson. Ändå lyckades aldrig Villas försvar få grepp om Larsson och i den andra halvleken kom det vackra målet.

– Henrik kan alltid göra sådana där mål. Jag har hört det där snacket om att Larsson bara kan producera i ligor som den skotska, men jag har inte trott en sekund på det. Han kan göra mål i vilket land han vill, i vilket sammanhang som helst. Och nu har han visat det här i England också, säger O’Neill.

Henke matchens lirare

Patrice Evra gjorde en mycket bra match som vänsterback för United, men den unge fransmannen förlorade titeln som matchens lirare till Larsson.

– Han är otrolig. Han vill jobba hårt för att hjälpa laget med sin erfarenhet och kvalitet. Ni såg i dag hur han skapade chanser och jag är väldigt lycklig över att få spela med honom, säger Evra till MUTV.

Gladast var kanske ändå Sir Alex Ferguson. Managern var ett enda stort leende efteråt när han pratade om Larsson.

”En fröjd att se”

– Han kunde gjort två eller tre mål. Henriks rörelseschema och erfarenhet på planen var en fröjd att se, säger United-bossen.

Sir Alex har köpt in Larsson som målskytt, och visst fick han alla sina önskemål uppfyllda när Henke - på en skyttekungs typiska vis –sköt 1-0 ur trängt läge i går.

– Det målet summerar honom...han har gjort så där under hela sin karriär. Han levererar, i ungefär samma stil som Eric Cantona i United, säger Ferguson.

Henkes konkurrenter på topp

Daniel Sjöberg ,Peter Wennman

ARTIKELN HANDLAR OM