Nebo: Wilton är nummer 1

FOTBOLL

”Viktigast för AIK”

Foto: Påläggskalv Ändå byts Figueiredo ut mest.

Alla hyllar AIK:s nye argentinare Ivan Obolo. Men AIK-tränaren

Nebojsa Novakovic håller en brasilianare högst.

– Wilton är nummer ett för mig, säger han.

Det har lossnat för AIK. Vice mästarna har fram för allt hittat rätt i offensiven med 15 mål på de fyra senaste matcherna.

– Vi har hittat självförtroendet i vårat anfallsspel och då blir allting annat så mycket lättare. Nu måste vi fortsätta spela bra, till att börja med mot Gefle, säger Nebojsa Novakovic inför dagens match.

Hjälper varandra

En anledning till att det har lossnat är givetvis värvningarna av Ivan Obolo och Lucas Valdemarin. De två argentinarna har spetsat till de svartgulas anfall rejält. Men trots att framförallt Obolo har hyllats av allt och alla vill Nebojsa Novakovic lyfta fram en annan spelare.

– Wilton är nummer ett. Det är mycket snack om Obolo, men Wilton är viktigast för AIK, säger Novakovic.

”Avgör vad som är lagets bästa”

Han fortsätter:

– När Wilton spelar som bäst är AIK ett mycket svårt lag att slå.

Trots hyllningen från Novakovic är det ändå Wilton som bytts ut i de senaste matcherna mot Lucas Valdemarin och med besviken min vandrat mot bänken.

– Det är därför man har tränare, för att avgöra vad som är bäst för laget. När motståndarna trycker på är det bra att ha Lucas på planen. Han ligger rätt och det är nästan 100 procent säkert att han gör mål, säger Novakovic.

Att Wilton visar känslor när han byts ut har Nebojsa Novakovic inte något emot. Det brukade han själv göra när han var aktiv.

– Det är självklart att bli sur när man byts ut. Enda problemet är om man går omkring och surar dagen efter, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM