Fight när Beckham spelade derby

FOTBOLL

En ful kapning på ”Becks” slutade i slagsmål

Välkommen tillbaka till USA.

David Beckham fick ett tufft välkomnande till MLS efter landskampen hemma i England.

En rejäl kapning på Galaxy-stjärnan i derbyt mot Chivas USA slutade i tumult.

David Beckham ville göra skäl för den gigantiska lönen (1,7 miljarder kronor) i den amerikanska fotbollsligan MLS. Därför snörde han på sig fotbollsskorna bara ett dygn efter att han spelat landskamp med England. Men det blev en tuff match för engelsmannnen.

”Becks” fick en stenhård tackling bakifrån av Chivas Jesse Marsch och hoppade upp och började skrika på Marsch innan lagkamrater från båda sidor slöt upp. Men tumultet fortsatte.

När domaren lyckades väl sära på spelarna fick Chivas Alex Zotinca rött kort för skallning och Galaxys Kevin Hamse fick rött för att ha slagit en motspelare.

Lång resa

I onsdags var Beckham med i Englands förlustmatch mot Tyskland (1–2). Han satte sig sedan på flyget för redan över Atlanten och på torsdagskvällen spelade han med sitt klubblag Galaxy (förlust mot Chivas med 0–3) i Kalifornien.

– Det var inte meningen att han skulle spela, men David kom hit och sade att han kände sig okej. Och med vår tabellplacering så behöver vi alla förstärkningar som vi kan få, sade tränaren Frank Yallop till Reuters.

– Men jag skulle inte ha använt honom. Man ska inte utsätta spelare av Davids kaliber för risken att bli skadad. Och man kunde se på slutet av matchen att hans fotled inte är hundraprocentig ännu.

Beckham har dragits med fotledsproblem i två månader.