Capello: Han är oskyldig

FOTBOLL

Tottis fräcka kupp fick Zlatan utvisad

1 av 7 | Foto: AP
gick inte att stoppa Cupmatchen mellan Roma och Juventus hade bara pågått i drygt 17 minuter när Zlatan och Romas Olivier Dacourt började bråka. Det slutade med att båda två blev utvisade.

Francesco Tottis kupp fick Zlatan utvisad redan efter 17 minuter.

Efter Juventus förlustmatch fick "Ibra" stöd av tränaren Fabio Capello.

- Zlatan är oskyldig. Han blir alltid straffad fast han inte gör någonting, säger Capello.

Francesco Totti blev kvar på gräset efter att ha kapats bakifrån av Juventus Pavel Nedved.

Domaren blåste samtidigt som Zlatan slog bollen på den liggande primadonnan.

Men trots att tv-repriserna tydligt visar att den relativt lätta passningen tog på Tottis arm tog sig Romas lagkapten genast för ansiktet och vred sig i plågor.

Och blotta anblicken av att stadens stora kelgris var i fara fick flera Roma-spelare att genast skynda till undsättning och hoppa på Zlatan.

Tränare på plan

Tumultet blev stort och Roma-tränaren Luciano Spaletti sprang till och med in på planen för att skingra sina spelare.

I centrum stod Zlatan Ibrahimovic och Romas mittfältare Olivier Dacourt. Zlatan höll fast den aggressive fransmannen med ett stadigt grepp runt huvudet, och Dacourt svarade med att klippa till "Ibra" i ansiktet. Emellan bråkstakarna stod domaren Paolo Dondarini, som såg och hörde precis allting.

Och när bråket lugnat sig visade han det röda kortet för både Zlatan och Dacourt.

Efteråt var Juventus tränare Fabio Capello rasande på Dondarini.

- Jag brukar aldrig kommentera domarens insats, men den här gången måste jag göra ett undantag. Ingen av spelarna förtjänade att visas ut. Det hade räckt med gult kort på båda två, säger Capello.

Blir alltid straffad

Juventus-tränaren förklarade också att han är trött på att Zlatan alltid råkar ur för domarnas visselpipor.

- Zlatan är oskyldig. Domarens roll är att skydda spelarna. Men de blåser alltid vad "Ibra" än gör. Han blir alltid straffad, fast han inte gör någonting. Det var vi som förlorade på den här utvisningen. Det var vi som var tvungna att anfalla, och vi blev av med en spelare som kunde oroat deras försvar och som redan skapat oreda under matchens inledning, säger Capello, vars Juventus fick respass ur cupen på bortamål, trots seger 1-0 i går.

Roma-tränaren Luciano Speletti hade en annan uppfattning om domare Dondarinis insats.

- Jag såg att en av våra spelare låg på marken, sen såg jag inte utvecklingen. Men Dondarini gjorde en bra match som helhet.

Francesco Totti var som väntat jublande glad efter slutsignalen, och var den enda av spelarna som tog sig tid att prata med journalisterna.

Nedved en provokatör

Då passade han på att dela ut en rejäl känga till Juventus Pavel Nedved, och beskylla tjecken för matchens fula karaktär.

- Nedved är en stor spelare, men mest av allt en stor provokatör, säger han till Tuttosport.

Läs mer:

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A