Zlatan – en vinnare mitt i turbulensen

FOTBOLL

Fjellström: Det syns att övriga spelare har förtroende för honom

Senaste nytt från Turin:

Zlatan spelade 90 minuter mot Udinese – utan att hamna i några nya besvärligheter.

– Det syns att övriga spelare har stort förtroende för honom, säger Canal Plus-experten Jens Fjellström.

Foto: Spelade 90 minuter. Zlatan Ibrahimovic placerades i startelvan av Fabio Capello mot Udinese och lämnade matchen med godkänt betyg efter en viktig arbetsdag.

Rapporterna om bråket med lagkamraten Jonathan Zebina och den påstådda heta ordväxlingen med egna tränaren Fabio Capello; i kombination med den starkt kritiserade utvisningen mot Roma i cupmötet i onsdags, har för första gången sedan Zlatans ankomst till Juventus fått tunga fotbollsexperter att ifrågasätta ”Ibras” position i Juve.

I dag mot Udinese visade Capello på nytt förtroende för svensken och placerade honom i startelvan tillsammans med David Trezeguet på topp hemma på Stadio delle Alpi.

Zlatan lämnade arenan efter en ny Juve-seger – och en viktig arbetsdag.

– Zlatan är kul att se, det syns att övriga spelare har stort förtreonde för honom och lämnar över bollen. Sett över 90 minuter ska han vara nöjd, men visst finns det ett par avslut som han kunde förvaltat annorlunda, säger Jens Fjellström.

Zlatan var inblandad i en hel del offensivt och den långa måltorkan i ligan var nära att få ett slut, men två nickar – en som träffade ribban och en som rensades på mållinjen, resulterade inte.

En sista het chans skapade Ibrahimovic på övertid när han läckert ryckte förbi Udinese-backen Zapata och trycke ett vänsterskott i burgaveln.

Juve-direktören Luciano Moggi applåderade sitt lag efteråt, nöjt sippandes på en cigarr och säkert tillfreds över att Zlatan lyckats lägga turbulensen åt sidan och levererat en godkänd arbetsinsats för sin arbetsgivare.

Segern lär däremot debatteras i Udinese-kretsar.

Målet, 1–0 av inbytte Alessandro del Piero i den 70:e minuten, avslöjades via tv-bilder som ett offsidemål.

– Det här var tufft för Udinese, först åker de på en utvisning, sedan ett tydligt offsidemål och sedan får de inte heller straff i en situation som kanske skulle ha varit det, säger Fjellström.

Anders Burström

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A