... men sågas i engelsk press

FOTBOLL

Media: "Ingen tvekan om att vi har haft mest tur av alla lag"

LONDON

Klart för kvartsfinal.

Men glöm VM-guld.

Engelska tidningar sågar "Svennis" och hans lag efter matchen mot Ecuador.

- Man hade kunnat bota sömnlösa med matchen, skriver Paul Hayward på Daily Mail.

Foto: KRITISERAS HÅRT Sven-Göran Eriksson har lett England till VM-kvartsfinal - men blir ändå hårt ansatt för lagets insats mot Ecuador.

Det krävs en närmast omänsklig förbättring i kvartsfinalen mot Portugal på lördag. Annars är VM över för Englands del.

Så lyder de engelska tidningarnas analys efter matchen mot Ecuador. David Beckhams frisparksmål förmår inte att dölja bristerna i det stjärnspäckade engelska lagets spel.

- Ecuador var usla. England var lite bättre, skriver Steven Howard på The Sun.

- Det är ingen tvekan om att vi har haft mest tur av alla lag som återstår och det är ett mirakel om England går längre, skriver Brian Wolnough på Daily Star.

Paul Hayward på Daily Mail instämmer.

- Man kan halta sig fram till kvartsfinal i fotbollens största show. Efter det måste man ha list, tur, mod, skicklighet och en strategi, vilket England med sin galne professor till tränare saknar, skriver han.

"Gjort så många fel"

Sven-Göran Eriksson hånas för sitt påstående att Englands form blir "bättre och bättre".

Svensken får också utstå hård kritik för sina taktiska val. Att han byter startuppställning inför varje match och för sin oförmåga att förändra matchbilden.

- Han verkar inte klara av att påverka händelserna. Han är dess gisslan, skriver Mick Dennis på Daily Express.

- Varje halvlek har vi en ny uppställning, ett nytt hemligt vapen som inte bidrar med något annat än förvirring, menar Simon Barnes på The Times.

The Independents James Lawton menar att fotbollens lagar utesluter att Sven-Göran Eriksson kan sluta sin tid som förbundskapten med att inta Berlin den 9 juli.

- Han har gjort så många fel och fortsätter att skapa ett fotbollslag som är totalt väsenskilt från den fantastiska fotboll vi sett andra prestera här i Tyskland.

Jens Kärrman