Trots kritiken – Torres med i Spaniens trupp

Publicerad:

FOTBOLL

Får ny chans i landslaget: ”Torres är en av oss...”

Fernando Torres.
Foto: Scanpix.
Fernando Torres.

BARCELONA. Fernando Torres har det fortsatt tufft i Chelsea, men får fortsatt förtroende i det spanska landslaget.

– Torres är en av oss, säger Vicente del Bosque, vars stora utropstecken i EM-kvaltruppen är Valencias vänsterback Jordi Alba.

Förbundskapten Vicente del Bosque har kallat hela det tunga artilleriet inför nästa veckas EM-kvalmatcher för redan mästerskapsfärdiga Spanien. Och trots kritiken mot Fernando Torres, som har en fortsatt turbulent tid i Premier League, finns Chelsea-anfallaren med i truppen som möter Tjeckien och Skottland nästa vecka.

– Torres är en av oss, han har varit med hela tiden under mina tre år och trots att han var osäker tog vi med honom till VM. Vi ger förtroende från vår sida och hoppas att spelarna svarar med samma sak, säger del Bosque.

Silva med i truppen

Även David Silva, som själv och via sin pappa berättade hur han känner att förbundskaptenen inte längre tror på honom efter VM förra sommaren, finns med i truppen, trots att del Bosque höjde ett varningens finger under presentationen av truppen.

– Det Silva pratar om är något som hände förra sommaren och jag bryr mig inte om det, men visst skulle även andra spelare kunna klaga på samma sak. Ibland kan sånt få följder för en uttagning, men i det här fallet handlar det i första hand om personer runt spelaren, säger del Bosque.

Skrällen: Jordi Alba

Truppens stora utropstecken är Valencias vänsterback Jordi Alba, som blir kallad till landslaget för första gången, efter en bra säsongsinledning med Valencia.

– Jordi får komma för att han spelar med en stark klubb och har gjort det mycket bra. Vi vill se honom på lite närmre håll och se honom inför EM. Vi är klara för EM, men både Skottland och Tjeckien kämpar om en plats, och deras öde handlar också om hur vi möter dem, säger del Bosque.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN