Olsson: Inga som helst planer på att avgå

avDaniel Grefve

FOTBOLL

Känner orubbat förtroende

Foto: Foto: Bildbyrån
Jonas Olsson tänker fortsätta som tränare för IFK Göteborg.

I går öppnade Jonas Olsson för att avgå från IFK Göteborg.

Men efter god natts sömn är budskapet ett annat.

– Jag har inga som helst planer på att avgå, säger han.

Efter gårdagens förlust mot AIK, vilket innebär att IFK Göteborg står kvar på noll poäng efter fyra omgångar, öppnade Jonas Olsson för att lämna klubben. Dessutom hade Sportbladet uppgifter som sade att han skulle kliva av.

– Jag ska fundera på den frågan över natten, sade han, och fortsatte:

– Man får rannsaka sig själv, jag har ett intresse i det här och det är vad som är bäst för IFK Göteborg. Jag kommer inte stånga mig blodig om jag känner att jag inte har mer att ge, så jag får fundera på det under natten.

Öppnade för avgång

Även IFK Göteborgs ordförande Kent Olsson menade att det fanns en möjlighet att Jonas Olsson skulle lämna sin post.

– Jag har inte pratat med Jonas utan vi ska ha ett samtal i morgon bitti (läs; i dag). Jag tycker inte att man ska ta sådana samtal direkt efter en förlust. Efter det får vi i så fall kalla till en presskonferens, sade han.

Men det samtalet innebar inte att Olsson avgick. Inte heller att han fick sparken.

– Jag har pratat korta samtal med dem (sportchef och styrelse), och det är oförändrat från i går, säger Olsson till Sportbladet.

Så jag kan skriva att du inte har några som helst planer på att avgå?

– Nej, det har jag inte. Inte i dagsläget.

”Inget personligt intresse”

Olsson menar att hans uttalanden i går fick alldeles för stora proportioner.

– Förmodligen så var det jag som uttryckte mig oerhört korkat, eller så är det journalisterna som tar mina ord alldeles fel, och ser till vad som ger bra rubriker och vad som säljer mycket tidningar. Det jag sa i går var för supportrarna och IFK Göteborgs medlemmar. Jag menade då att jag ser till det som är bäst för IFK Göteborg, jag har inget personligt intresse att driva det här till absurdum. Jag frågar mig själv varje dag om jag har det som krävs.

– Den dag jag inte har någon energi kvar för att göra mitt jobb, då får jag ta en funderare.

Är jobbigt

Olsson sticker dock inte understol med att det är jobbigt just nu.

– Det är klart att det känns som det är, men det kändes värre i går efter matchen, säger han, och påstår att han inte ser något dåligt självförtroende hos sina spelare.

– Jag upplever inte att vi har dåligt självförtroende. När jag var spelare och hade dåligt självförtroende, då ville jag inte ha bollen utan sparkade bort den. I går hade vi större bollinnehav än AIK. Det har man inte borta på Råsunda om man har dåligt självförtroende.

ARTIKELN HANDLAR OM