Mourinho sågas efter El Clásicot

FOTBOLL

”Måste vara väldigt rädd...”

BARCELONA. Real Madrid tog första poängen på Barcelona på tre säsonger.

Men Johan Cruijff är måttligt imponerad av José Mourinhos taktik i det första Clásicot.

"Försvarar man sig med sju man måste man vara väldigt rädd", skriver holländaren i sin veckokrönika.

Den förre storspelaren och Barça-legendaren Johan Cruijff är inte nådig i kritiken mot Real Madrid efter helgens 1–1-match mot Barcelona där katalanerna först tog ledningen och där Real kvitterade med en man mindre på plan genom en straff av Cristiano Ronaldo.

I sin spalt i den katalanska tidningen el Periódico de Catalunya går Cruijff hårt åt José Mourinhos taktik som han uppfattar som alltför defensiv. Portugisen bänkade bland annat Mesut Özil för att försvararen Pepe skulle kunna specialbevaka Leo Messi.

”Är inte en fotbollstränare”

"Det var Mourinho som gav Barcelona den största komplimangen med sin startelva. För att spela med sju försvarare måste man vara väldigt rädd. Bernabéustadion brukar inte tillåta så defensiva uppställningar, i alla fall inte fram tills nu. Det kan Capello vittna om, trots att han vann ligan" skriver Johan Cruijjf, med hänvisning till den italienske tränaren som fick sparken från klubben 2007 trots att Real Madrid till slut vann ligan, eftersom hans spel uppfattades som allt för defensivt.

"Mourinho är inte en fotbollstränare, han är en titeltränare. I alla fall om vi med fotboll menar underhållning för dem som tittar på" hävdar Johan Cruijjf.

ARTIKELN HANDLAR OM