Världens tre mest kompletta anfallare?

FOTBOLL

Zlatan och Rooneys revansch

Är Leo Messi, Zlatan Ibrahimovic och Wayne Rooney Europas mest kompletta anfallare?

Faktum är i vilket fall att trion är de enda spelarna i de fem största ligorna som gjort tio mål och tio assist under årets säsong.

Zlatan Ibrahimovic har dömts ut för sin oförmåga att prestera i de stora matcherna. Wayne Rooney har i sin tur fått kritik för att han tappat i kvalité sedan kontraktsbråket med United. Nu får duon revansch i form av ny statistik som visar att de, tillsammans med Leo Messi, är unika i Europa.

I de fem största europeiska ligorna har bara tre spelare gjort tio mål och tio assist. De tre är just Rooney, Messi och Ibrahimovic.

Bättre än Rooney

Zlatan har i år gjort 14 mål och elva assist på 27 ligamatcher för Milan. Med det är svensken bättre än Rooney som mäktat med tio mål och elva assist men samtidigt bara spelat 22 matcher. De har dock en fullständigt överlägsen överman.

Leo Messi har så här långt under säsongen med Barcelona hittat nätet 27 gånger och spelat fram till 16 mål på lika många matcher, 27, som Ibrahimovic. Rivalen Cristiano Ronaldo har gjort lika många mål men bara åtta assist.

ARTIKELN HANDLAR OM