Superstjärnan Marta räds inte Sverige

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

”Hoppas vi vinner mot dem”

Segervrålet Marta är tillbaka i storform – och hon är redo för Sverige i ett eventuellt kvartsfinalmöte. ”Det blir en jättesvår match”, säger hon.
Foto: Foto: ANDREAS BARDELL
Segervrålet Marta är tillbaka i storform – och hon är redo för Sverige i ett eventuellt kvartsfinalmöte. ”Det blir en jättesvår match”, säger hon.

Wolfsburg. Se upp världen, Marta har vaknat!

Och se upp Sverige, hon ser ut att komma rakt mot er i kvartsfinalen!

– Jag hoppas vi vinner mot dem, säger världens bästa spelare.

Efter Martas show syns inga spelare i korridorerna utanför omklädningsrummen, men dunkandet går inte att missa. Det går över i rytmer, i sång.

Till sist svajar ett brasilianskt sambatåg genom den mixade zonen. I mitten spelar Marta triangel och är på väg från reportrarna, men vänder för att få prata sin portugissvenska ett par minuter.

– Det känns jättebra. Det är lite kul att vi fick gå vidare till nästa omgång. Så det är bara bra, säger hon.

Bakom alla tre mål

Då hade hon tidigare knuffat ner en norsk mittback och satt 1–0 i första halvlek. I andra forcerade hon fram på vänsterkanten och frispelade Rosana till 2–0 innan hon själv sköt 3–0.

Marta har vaknat från dvalan i premiären och Brasilien är klart för kvartsfinal. Där väntar sannolikt Sverige, om det inte blir seger mot USA på onsdag.

Hur ser du på en sådan match?

– Vi vet vilka vi har: Sverige eller kanske USA i nästa omgång. Men vi måste fortsätta med vårt jobb och göra allt för att komma till final, säger Marta och lägger till att hon inte kan välja drömmotstånd.

– Det spelar ingen roll. Vi måste kunna spela mot vilket lag som helst. Vi måste bara koncentrera oss på vad vi vill, och vi vill vinna alla matcher och gå till final och ta den titel som var så jättenära förra gången.

Under turneringen har Marta följt ett par matcher från tv:n, men hon har missat mycket av Sveriges spel.

– Jag såg litegrann. Sverige spelade som vanligt med markering och ganska många långbollar. Lotta Schelin är jättesnabb och Landström håller på och använder sin fysik hit och dit. Det blir en jättesvår match mot Sverige eller USA.

Sverige tittade på er i dag, hur rädda tror du att de blev?

– Tittade de? Fan, tråkigt.

– Nej, men klart Sverige vet hur Brasilien spelar och hit och dit.

Jo, men ni var bättre nu än första matchen. Så vad tror du?

– Vad de tänker är att vi blir bättre och bättre. Det var svårt i första matchen, för det var första matchen och Australien var jättebra också. Men i dag var vi lite mer lugna och tappade inte så mycket i passningsspelet och markerade väldigt nära. När man gör så blir det lättare att göra mål och spela som vi vill göra.

Vinner ni mot Sverige?

– Hoppas det.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.