”Sluta gnäll, Ola”

FOTBOLL

Här ryter Hamrén till: ”Det är mellan mig och spelarna”

Shining?

No, whining!

Erik Hamrén gav Ola Toivonen en rejäl tillrättavisning på gårdagens träning:

– Sluta gnäll, Ola!

Foto: missnöjd hamrén I slutet av gårdagens träning tappade Ola Toivonen humöret vilket gjorde att Erik Hamrén vände sig mot honom och gav honom en tydlig tillrättavisning.

Med Zlatan Ibrahimovic avstängd är en position öppen i Sveriges centrala offensiv mot Holland.

Favorit till att ersätta är Ola Toivonen, som tidigare spelat som både ”nummer nio” och ”nummer tio” i landslagets 4-2-3-1-uppställning. Om Martin Olsson får välja blir det i alla fall så.

– Ola har den rollen i Holland, så han kan det spelet, säger vänsterbacken.

Men gårdagen lär inte ha förstärkt PSV-spelarens chanser. Erik Hamrén har under veckan, och alla andra landslagssamlingar, hela tiden betonat hur viktigt det är med attityd och utstrålning – ”shining” som han själv säger – hos spelarna.

– För mig är det lika viktigt som fotbollsegenskaper, som teknik till exempel, säger förbundskaptenen.

Toivonen blev grinig

Kanske var det därför som Hamrén reagerade på att Toivonen tappade humöret i går. Trots att passet bestod av lättsamt tvåmålsspel för de som fick ingen eller liten speltid mot Finland blev 25-åringen grinig på slutet av träningen. Förbundskaptenen gick då in och röt till: ”Sluta gnäll, Ola!”.

När Hamrén lite senare får frågan om tillrättavisningen vill han inte säga särskilt mycket.

– Det är mellan mig och spelarna, vad man gör där. Ibland berömmer man, ibland säger man till när man behöver göra det. Det är inte bara Ola som får höra det.

Om incidenten på träningen är en fingervisning om vad som komma skall eller om förbundskaptenen markerade för att väcka Toivonen återstår att se, men en sak är i alla fall säker: Hamrén har tidigare ställt spelare som inte visar ”shining” åt sidan, både i klubb- och landslag.

Man måste ”lysa”

– Jag är väldigt upptagen av det. Vi kan snacka taktik och det är viktigt, men om du inte lyser så spelar det ingen roll. Vi kan snacka om att göra si eller så, men varför gör vi inte det då? Jo, för att man blir lite ängslig eller lite feg.

ARTIKELN HANDLAR OM