Fotbolls-EM

Därför vilar Zlatan mot Moldavien

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Landslaget bekräftar: "Har ont när jag vänder”

Zlatan missar matchen mot Moldavien.

Efter samtal mellan Erik Hamrén, läkaren Leif Swärd och Zlatan själv har man beslutat att vila lagkaptenen i fredagens EM-kval.

– Jag har ont och blir rädd när jag ska göra vändningar, säger Ibrahimovic.

skadad Skadan på det inre ledbandet i vänster fot har gjort att gårdagens träningspass var Zlatan Ibrahimovics första sedan den 10 maj. Och nu kommer att han ta det lugnt och förhoppningsvis ska han kunna vara med i mötet med Finland.
skadad Skadan på det inre ledbandet i vänster fot har gjort att gårdagens träningspass var Zlatan Ibrahimovics första sedan den 10 maj. Och nu kommer att han ta det lugnt och förhoppningsvis ska han kunna vara med i mötet med Finland.

Redan i Sportbladet i går konstaterade Milanläkaren Gianluca Melegati att chanserna för Zlatan Ibrahimovic, 29, att spela EM-kvalet borta mot Moldavien på fredag var små.

I går eftermiddag lät det på huvudpersonen själv som han var inne på samma linje.

– Jag väger 98 kilo. När jag gör vändningar och korta rörelser så blir jag rädd i lägen när jag ska vända fullt ut. Jag tar ett extra steg och skyddar mig, säger Zlatan.

Tidigare på dagen hade han kört ett löp- och bollpass på egen hand i 30 minuter med sjukgymnasten Rickard Dahan på Råsundas gräsmatta – och Zlatan hade ont.

Kan du tänka dig att bedöva bort smärtan?

– Jag har spelat på sprutor och tabletter tidigare. Det är ingenting jag vill göra. Men, men... vi får se. Som det är i dag hade jag inte vågat spela.

”Precis vad vi väntade oss”

Han medgav indirekt att gårdagens test var något av en chansning:

– Hade första matchen varit på tisdag hade jag inte ens varit på plan i dag (läs i går) och testat.

Direkt efter gårdagens presskonferens magnetröntgades Ibrahimovics vänstra fot.

– Bilderna visar en skada på främre delen av det inre ledbandet i vänsterfoten och det är precis vad vi väntade oss, säger landslagsläkaren Leif Swärd.

Flera allsvenska lagläkare, som dock vill vara anonyma, som Sportbladet pratade med under tisdagskvällen bedömde utifrån tillgänglig information det som osannolikt att Zlatan skulle spela mot Moldavien.

Det enda som hade kunnat rädda Milanstjärnans medverkan mot Moldavien var en närmast mirakulös förbättring av den skadade vänsterfoten och en mycket lyckad träning i dag. Nu blev inte ens det aktuellt.

Landslagsledningen väljer att vila Ibrahimovic för att försöka få honom spelklar till tisdagens EM-kval mot Finland istället för att riskera att han åter försämrar skadan vid ett maxtest i dag.

”Ska vara smarta”

Landslagets sjukgymnast Rickard Dahan sa till Sportbladet under tisdagen:

–  I träning med hela laget så blir det en betydligt högre belastning på foten för Zlatan. Då kan vi se om allt kan fungera för Zlatan på den nivån vi lägger ribban.

Zlatan hade hoppats att Erik Hamrén skulle vänta in i det längsta med ett beslut.

– Tills en timme innan match. Erik vill att jag ska spela, jag själv vill, men vi ska vara smarta. Är inte jag hundraprocentig ska vi ta någon annan som är det.

Det blev det senare beslutet som Zlatan och Hamrén gemensamt kom fram till.

ANNONS

Proppen ur mot USA? Sist Tre Kronor mötte dem i hockey-VM vann vi med 6-0! Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-EM