Real sätter press på Barça

FOTBOLL

BARCELONA. Ifrågasatte Karim Benzema slog hål på Levante direkt.

Real Madrid tog tre säkra poäng på Bernabéustadion och sätter press på Barcelona inför söndagens match mot Athletic Bilbao.

Real Madrid stod för en säker insats i genrepet inför tisdagens åttondelsfinal mot Lyon i Champions League. José Mourinho valde att vila Mesut Özil och Xabi Alonso inför veckans utmaningar i Frankrike, men de vita hade hade ändå inga problem mot bottenlaget Levante och la ribban redan i sjunde minuten då ifrågasatte Karim Benzema slog in 1–0 efter snyggt förarbete av Ángel di María.

Två poäng upp

Några minuter innan paus gjorde Ricardo Carvalho 2–0 till hemmalaget som nu bara har två poäng upp till Barcelona inför söndagen då katalanerna möter Athletic Bilbao på Camp Nou.

Baskerna ligger femma i tabellen och är den motståndare som ställt till mest bekymmer för Barcelona under säsongen. Senast lagen möttes på Camp Nou i spanska cupen strax före jul gick Leo Messi och hans lagkamrater mållösa av planen och det var bara tack vare mål på bortaplan i returen, som slutade 1–1, som Barcelona gick vidare.

”Bra i utslagsmatcherna i år”

– Det är ett lag som alltid gett oss mycket att jobba med, säger tränaren Pep Guardiola inför lagets första match sedan förlusten mot Arsenal i Champions League-åttondelen i veckan.

– Känslan är att reaktionen på resultatet mot Arsenal kommer att vara bra, säger Guardiola.

Real Madrid har tvingats lämna Champions League i åttondelsfinalen sex år på raken och åkte så sent som förra året ut mot just Lyon.

– I år har vi har spelat bra i utslagsmatcherna i spanska cupen, det har varit bra träning för oss. Vi har ett lag att lita på. Man kan aldrig veta, men vi vet att laget kommer att ge allt och kommer att göra oss stolta, säger Real Madrids sportdirektör Jorge Valdano till spanska Canal Plus efter matchen mot Levante.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga