Hamrén: Därför petades Chippen

FOTBOLL

Sportbladet träffade förbundskaptenen i morse

1 av 11 | Foto: Direkt efter slutsignalen bröt det stora jublet ut på Sveriges bänk. ”Players managern” Marcus Allbäck och Erik Hamrén ger varandra en stor kram.

Från startelvan – till läktaren.

Christian Wilhelmsson, 31, ratades av Erik Hamrén när Sverige säkrade EM-platsen.

–  Vi var 20 i går och två skulle till läktaren, då får man fundera på vad som är bäst, säger förbundskaptenen Erik Hamrén.

Mittfältaren Christian ”Chippen” Wilhelmsson startade i 2–1-segern borta mot Finland, för tredje matchen i rad, men byttes ut redan efter 54 minuter. Mot Holland platsade han inte ens på bänken, något som blev en stor snackis när Erik Hamrén släppte startelvan kring klockan 14 på matchdagen.

– Alla är delaktiga, det är det stora med det här laget. Alla jobbar tillsammans. Han var glad som en speleman och firade med de andra spelarna ute på planen, sa Hamrén på presskonferensen efter matchen i går.

”Fick till det”

I morse träffade Sportbladet Erik Hamrén i lobbyn på spelarhotellet Scandic Park i Stockholm. Då var det andra tongångar.

Hur resonerade du när du petade Chippen?

– Som i alla andra fall. Vi var 20 i går och två skulle till läktaren, då får man fundera på vad som är bäst. Efter Finlandsmatchen fick jag frågan vad jag skulle ha gjort med facit i hand och då skulle jag kanske ha haft en annan bänk. Det är det här som är så svårt, hur ska bänken sen ut, hur kommer matchbilden att se ut? I går tyckte jag att jag fick till det, så att vi hade resurser på både det ena och det andra.

– Det känns otroligt bra till VM-kvalet att man ändrar regeln, så att vi får ha hela truppen på bänken. För det är förjäkligt och grymt trist att tala om för några att, ni ska sitta på läktaren.

Hur tog Chippen petningen?

– Som alla andra som hamnar där. Det är inget roligt.

På matchdagen satte morgonprogrammet Rix Morronzoo, i direktsändning, igång en ryktesspridning genom att läsa upp obekräftade uppgifter att Zlatan Ibrahimovic och Christian Wilhelmsson haft gruppsex i samband med den pågående landslagsamlingen.

Inte disciplinär orsak

Inslaget ledde snabbt till en ryktesstorm på internet som tog ny fart när Christian Wilhelmsson petades till läktaren i matchen mot Holland.

Rix FM backade snabbt och plockade bort inslaget från sin hemsida.

– De bemötte de själva genom att ta bort inslaget och konstatera att det var ett misstag. Det var så som vi såg det också, att det var taget ur luften, säger svenska landslagets presschef Hans Hultman.

Så Chippen var inte petad som en disciplinär åtgärd?

– Nej, absolut inte.

ARTIKELN HANDLAR OM