”Pep funderar på tre superskrällar”

FOTBOLL

Kan gå in i Real-matchen

Foto: Martín Montoya (20), Thiago (20 år) och Andreu Fontàs (21) kan få speltid i El Clásico.

Sju spelare på skadelistan kan öppna för tre superskrällar i Barcelona.

Enligt El Mundo Deportivo är Thiago (20 år), Martín Montoya (20) och Andreu Fontàs (21) högaktuella för spel mot Real Madrid i Champions League.

Sena fystest ska avgöra om Gabriel Milito, Carles Puyol och Andres Iniesta kan spela onsdagens semifinal i Champions League mot Real Madrid. Vill det sig illa för Barcelona kan de tvingas göra redan skadade Bojan Krkic, Eric Abidal, Maxwell och Adriano sällskap på läktaren.

Kan få hoppa in

Enligt El Mundo Deportivo öppnar det för tre dunderskrällar. Tidningen skriver att managern Pep Guardiola förberett 20-årige mittfältaren Thiago på spel i matchen.

Talangen har bara spelat tre ligamatcher för klubben i år men är nu aktuell på innermittfältet – eventuellt i ett inhopp. Men han är inte den enda talangen som kan få speltid.

”Fört samtal med spelarna”

Enligt El Mundo Deportivo hade Guardiola på söndagsträningen samtal med både Andreu Fontàs och Martín Montoya för att höra sig för om deras känslor kring att gå in i spel mot Real. 20-årige högerbacken Montoya gjorde a-lagsdebut så sent som i februari men är nu aktuell efter skadorna på ytterbackarna Eric Abidal, Adriano och Maxwell.

21-årige Andreu Fontàs fick en ordinarie plats i a-lagstruppen efter Eric Abidals sjukdom i mitten av mars. Han kan nu få speltid centralt i försvaret om Carles Puyol och Gabriel Milito inte hinner bli friska.

ARTIKELN HANDLAR OM