Hamrén hade möte med Zlatan och Allegri

avJennifer Wegerup

Publicerad:
Uppdaterad:

”Hade ett bra samtal”

Ett långt möte med Zlatan och Milans tränare Max Allegri.

Det hade Sveriges förbundskapten i dag.

Erik Hamrén besökte Milanello för att försäkra sig om att allt är bra med Zlatan efter den senaste tidens turbulens.

Foto: Foto: Bildbyrån
Släpper stjärnan fri Erik Hamrén vill inte styra Zlatan Ibrahimovic för mycket. ”Han har en fri roll i landslaget”, säger han.

Serie A-säsongen går in i slutspurten. Sedan väntar EM-kvalmatcherna i juni mot Moldavien och Finland.

Matcher som Sverige måste vinna – och då lagkapten Zlatan Ibrahimovic måste vara på topp – fysiskt och mentalt.

I dag besökte förbundskapten Erik Hamrén Milanello, Milans träningsanläggning utanför Milano.

Enligt Sportbladets kontakter i Milan ville Hamrén få tid att träffa Zlatan i lugn och ro och prata med både honom och tränare Max Allegri.

– Den senaste tiden har ju varit tuff för Ibra, med de dubbla avstängningarna. Förbundskaptenen ville träffa honom och prata lite allmänt, kolla hur Ibra mår, det märker vi att han uppskattar, säger en Milan-kontakt och fortsätter:

– Han kollade också hur Ibra känner sig rent fysiskt och Hamrén och Allgeri hade också ett bra samtal. Alla har samma intresse: Ibras bästa.

Ett givande möte

Milan började träna klockan 11 i förmiddags och tränade bland annat bollinnehavsövningar. Hamrén följde träningen och efteråt höll han och Zlatan och Allegri ett, enligt Sportbladets kontakter, långt och givande möte.

– Ibrahimovic ska vara flera år till så självklart är svenska landslagets ledning mån om ett bra samarbete, både inför de viktiga EM-kvalmatcherna som väntar men även framöver. Och vi i Milan är alltid disponibla och öppna, säger Sportbladets Milan-kontakt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM