”Är en av de bästa insatserna jag sett”

FOTBOLL

Ferguson hyllar Neuer – som ser ut att gå till Bayern

Manuel Neuer mot Manchester United.

Det handlade den första halvleken uteslutande om när gästerna United brände åtta kvalificerade målchanser på 45 minuter.

– Det var en av de bästa insatserna jag sett från en målvakt mot Manchester United, säger Uniteds manager Sir Alex Ferguson i Viasat Fotboll.

Manuel Neuer ryktas vara på väg bort från Schalke redan till sommaren. Intresse finns från Bayern München men även Manchester United har nämnts.

Men enligt de senaste uppgifterna tyder det mesta på att nästa klubbadress blir Bayern München – trots Alex Fergusons lilla flirt efter matchen.

Murade igen

25-åringen var rena muren när han räddade skott efter skott från United. Ryan Giggs upplevde en mardröm mot Neuer som reflexräddade både en nick från nära håll och ett friläge för veteranen.

Men allra värst hade Chicharito det. 22-åringen missade tre öppna lägen och ytterligare två inte helt ofarliga målchanser. Totalt fick United i väg sju skott på Schalkes mål, varav samtliga räddades av Neuer.

Efter målvaktens stormatch väckte flera tidningar liv i ryktet som placerar Manuel Neuer i den engelska storklubben. Men det är uppgifter som borde tas med en nypa salt, enligt målvakten själv.

– Det var aldrig ett alternativ. Det finns inget anbud, säger han efter matchen.

I tysk media är stjärnmålvaktens övergång till Bayern München så gott som klar, och enligt uppgifter blir det en affär till sommaren.

– Vi har inte fört några förhandlingar tidigare, men det är snart påbörjat. Vi vill ha Manuel, säger klubbens president Uli Hoeneß till Südostschweiz.

Hyllas av Ferguson

Trots Manuel Neuers storspel kunde United ändå avgöra matchen med två mål på två minuter, av Ryan Giggs och Wayne Rooney. Alex Ferguson var inte sen med att hylla målvaktens insats.

– De har en målvakt som är helt fantastisk. Det var en av de bästa insatserna jag sett från en målvakt mot Manchester United. Han var helt otrolig, säger Sir Alex Ferguson i Viasat Fotboll.

Men inte heller storlagets tränare ser Manuel Neuer i sitt lag till nästa säsong.

– Jag tror att han spelar någon annanstans nästa säsong (inte med United, redaktionens anmärkning), säger Alex Ferguson på en presskonferens inför matchen.

Om den tyske landslagsmålvaktens heroiska insats får Manchester United att tänka om återstår att se – just nu talar allt för att han skriver på för ligakonkurrenten Bayern München.

ARTIKELN HANDLAR OM