Milan hyllade racingföraren

FOTBOLL

”En Milan-supporter har lämnat oss”

Foto: Milan-spelarna höll tyst minut för sin avlidne supporter Simoncelli innan matchen mot Lecce.

Milan vände underläge 0-3 till seger 4-3 mot Lecce i Serie A.

Glädjen överskuggades dock av tragedin i Moto GP tidigare på söndagen då italienske föraren och Milan-supportern Marco Simoncelli omkom.

Matchen inleddes därför med en tyst minut och segern tillägnades sedan Simoncelli.

Marco Simoncello omkom till följd av skadorna han ådrog sig under söndagens Moto GP-race i Malaysia. Bara timmar sedan ställde Milan upp för match mot Lecce i Serie A.

”Är väldigt ledsna”

Klubben valde då att hylla Milan-supportern Simoncelli med en tyst minut innan matchstart. Efter segern tillägnade också Milano-klubben segern till den omkomne 24-åringen.

– Jag såg på TV (när kraschen hände). Bortsett från att ”Simo” var en Milan-supporter är vi väldigt ledsna eftersom en ung idrottsman har lämnat oss alldeles för tidigt, säger Milans assisterande tränare Mauro Tassotti till Sky Sport Italia.

Milan lade under dagen ut en kort text med stöd till Simoncellis familj på sin officiella hemsida.

Tyst minut på alla arenor”

– Varje Rossoneri-supporter och AC Milan kommer att samlas för att visa sitt stöd för Marcos familj. Marco var en stor supporter till Milan och klubben sänder sina ärliga och djupa kondoleanser, skriver klubben.

Även rivalen Inter, Roma och Napoli har uttryckt stöd till Simoncellis familj. Italienska olympiska kommittén bestämde också att alla söndagens fotbollsmatcher ska inledas med en minut av tystnad.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A