KFF – Mjällbys mardröm

FOTBOLL

Sex möten, fyra förluster, 2–15

Foto: Patrik Rosengren och hans Mjällby har aldrig besegrat Ricardo Santos Kalmar i allsvenskan, men i dag får de en ny chans.

Noll poäng, noll gjorda mål och fyra insläppta.

Och i dag väntar Kalmar FF som Mjällby aldrig slagit i allsvenskan.

– Det är för tidigt att räkna ut oss, säger Patrik ”Bagarn” Rosengren.

Den snart 40-årige mittbacken gjorde sju säsonger i Kalmar FF innan han flyttade hem till Mjällby inför säsongen 2009.

– Vi känner Kalmar ganska väl. Lantz (Joacim) spelade ju där i fjol och har bättre koll än mig, så det blir han som får komma med taktiska tips, säger Patrik Rosengren.

– Men får vi bara stopp på deras kombinationsspel framåt har vi en bra chans. Det är Sobralense, Santos och Mendes som vi inte får ge för stora ytor.

Mjällby AIF har dyster statistik mot Kalmar FF i allsvenska sammanhang. På sex möten har Blekingelaget förlorat fyra gånger och spelat oavgjort två.

– Men de passar oss inte sämre än något annat lag. Det brukar vara jämna matcher och det lär det bli även den här gången, fortsätter ”Bagarn”.

Mållöst i år

Mjällby imponerade som nykomling i fjol och slutade på sjätte plats. Men den här säsongen harinte börjat lika bra. Förlust mot Helsingborg (0–1) i premiären och torsk med 0–3 mot AIK i andra omgången.

– Det är direkt dåligt att vi inte har gjort något mål, men mot HIF skapade vi ändå chanser. Och spelmässigt har det sett helt okej ut. Det sägs ju att andra året är tuffare, men det är för tidigt att räkna ut oss nu. Kom tillbaka om fem–sex omgångar så får vi se hur det ser ut då, haha.

Snart slutspelat

Trots förlusterna har den 39-årige mittbacksveteranen fått mycket beröm. Men efter den här säsongen är det färdigspelat.

– Någon gång måste man lägga skorna på hyllan och det känns som att det är dags nu, säger Patrik Rosengren.

ARTIKELN HANDLAR OM