Davies lånas ut av Sochaux

FOTBOLL

Inte spelat på 16 månader

Charlie Davies är på allvar tillbaka efter den svåra bilolyckan.

För att komma tillbaka till matchform lånar nu franska Sochaux ut 24-åringen till DC United i amerikanska MLS – om anfallaren är frisk nog.

– Detaljerna är redan klara, meddelar DC United enligt AP.

Den 10 oktober 2009 spelade Charlie Davies VM-kval mot Honduras med det amerikanska landslaget. Tre dagar senare var den förre Hammarbyspelaren med om en våldsam bilolycka som krävde en passagerares liv.

Allvarlig olycka

Davies bröt vänster axel samt höger lårben, skenben, och vadben. Anfallaren fick dessutom frakturer på näsan, pannan och i ögonhålan samt fick urinblåsan brusten och drabbades av en blödning på hjärnan. Över ett år senare är han nu aktuell för spel igen.

För att komma tillbaka i matchform är Sochuax överens med amerikanska DC United om en utlåning. Det amerikanska klubben ska nu utvärdera anfallarens hälsa innan det tolv månader långa lånet färdigställs.

”Jag är väldigt lycklig”

– Ingenting kommer att bli officiellt innan DC United är nöjda med att han har den fysiska kapacitet som krävs för att spela på den här nivån och vara framgångsrik i MLS, skriver klubben i ett pressmeddelande enligt AP.

Davies själv är lyrisk över den stundande comebacken.

– Jag är väldigt lycklig över att ansluta till DC United i Florida i morgon. Ser verkligen fram emot det och jag kan knappt vänta, skriver Davies på sin twitter.