Roland Nilsson tvekar om fortsättning i MFF

Av: Michael Wagner, Oskar Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Får fundera över framtiden”

Roland Nilsson
Foto: Bildbyrån
Roland Nilsson

Albir/STOCKHOLM. Roland Nilsson hade ingen aning om hur ekonomin såg ut i Malmö. Nu ska han ta sig en funderare över sin egen framtid i klubben.

– Jag får se hur det påverkar fotbollsbiten i MFF, säger han.

När Sportbladet träffar MFF-tränaren i Spanien, där laget befinner sig på träningsläger, har han precis tagit del av rapporterna hemifrån. Och det var inga nyheter han väntade sig.

– Jag blev överraskad. Det var ju inte de summorna som jag hört tidigare, säger han.

Hur känner du kring att du inte fick förhandsinfo?

– Det är de frågorna jag också kommer ställa. När började man se detta inom klubben? Hur har det gått till och hur kan det skilja så mycket?

Landade sent i natt

– Förmodligen har vi ett snack med (Håkan) Jeppsson i morgon på förmiddagen (läs i dag).

Sent i natt anlände ordföranden till Spanien för att möta upp resten av MFF-gänget. Klockan 16 i dag spelar Malmö match mot Spartak Moskva, men innan dess finns det en hel del jobb att göra. Framförallt vill Jeppsson berätta för spelarna att det inte handlar om någon kris.

– Jag kan bara lugna spelarna och ledarna. Jag kan inte gå på massa teknikaliteter. Jag kommer säga att det här inte påverkar spelartruppen på något sätt. Vi kör full satsning och det är inte aktuellt med några åtgärder, säger han till Sportbladets utsände.

Utgående kontrakt

För Roland Nilssons del får orden gärna vara lugnande. Guldtränaren, som sitter på ett utgående kontrakt, medger att de senaste turerna kan påverka hans beslut om en eventuell förlängning.

– Jag får fundera på det. Lite längre fram får jag se hur det påverkar fotbollsbiten i MFF. Det är solklart att man vill ha så bra förutsättning så möjligt.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN