Mourinho: Aldrig varit med om det under 17 år

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Phil Jones fick bedövningssprutor inför träningslandskampen mot Tyskland.

José Mourinho är rasande på det engelska landslagets agerande.

– Under mina 17 år som manager har jag aldrig varit med om att en person har fått bedövningssprutor för att spela en vänskapsmatch, säger Mourinho till Independent.

Foto: TT

Phil Jones har haft problem med låret under en längre tid och försvararen kommer inte att spela mot Newcastle på lördagen, enligt managern José Mourinho.

”Något som är fel”

Jones uppges ha fått sex sprutor med bedövningsmedel inför Englands vänskapsmatch med Tyskland förra veckan. Det engelska landslagets agerande gör José Mourinho förbannad.

– Jag förväntade mig inte att de spelarna som var skadade förra veckan skulle spela landskamper. Om en spelare var skadad i onsdags och spelaren är redo att spela imorgon är det något som är fel. Phil Jones var skadad i onsdags, och han är självklart skadad imorgon, säger Mourinho till Independent.

– När det gäller Phil Jones är det märkliga att jag aldrig - under mina 17 år som manager - har varit med om att en spelare får bedövningssprutor inför en vänskapsmatch. Aldrig.

Byttes ut efter 25 minuter

Phil Jones startade matchen mot Tyskland, men spelade bara 25 minuter.

– Jag är ingen ängel. Jag har gett bedövningssprutor till spelare som har spelat tävlingsmatcher och viktiga matcher. Men en vänskapsmatch? Ska man ge någon sex sprutor för att han ska kunna spela en vänskapsmatch? Jag har aldrig varit med om det tidigare. Phil Jones fick det, och han fick det före avspark, säger Mourinho.

”Jag har inget mer att tillägga”

Managern har inte varit i kontakt med det engelska fotbollsförbundet (FA) eller förbundskaptenen Gareth Southgate.

– Det här är fakta. Han fick en spruta under eftermiddagen, sedan kändes det inte bra på uppvärmningen. Sedan fick han fem sprutor mellan uppvärmningen och avspark. Jag har inget mer att tillägga, säger Mourinho.

Manchester United spelar mot Newcastle i morgon kväll. Zlatan Ibrahimovic kan göra comeback då han är med i truppen.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM