Så många har förtroende för Janne Andersson

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Janne Andersson är numera ”Party-Janne” med hela Sverige.

95 procent (!) av sportintresserade svenskar har förtroende för förbundskaptenen.

– Om folk har förtroende så känns det roligt, säger han.

Bland spelarna är mittfältaren Emil Forsberg den stora favoriten.

Efter ett nervkittlande dubbelmöte med Italien stod det klart att Sverige kvalificerat sig till ett VM-slutspel för första gången sedan 2006.

Förbundskaptenen Janne Andersson, som tog över landslaget så sent som hösten 2016, har rosats efter Blågults sensationella insats.

Högt förtroende

Enligt en undersökning gjord av Inizio på uppdrag av Aftonbladet är förtroendet för 55-åringen i dag högt bland svenskarna.

Bland de tillfrågade som anser sig vara mycket sportintresserade svarar hela 95 procent att de har mycket eller ganska stort förtroende för Andersson.

Stor skillnad gentemot december 2016. Då svarade 46 procent i en annan Inizio-undersökning att de inte kunde svara på frågan eftersom de inte kände till honom.

– Det är jätteroligt, men det är inte så att jag kan påverka. Sen hänger det ihop med resultatet. Men om folk har förtroende så känns det roligt. Tycker vi går in i fotbollsåret 2018 med en bra känsla, säger Janne Andersson till Sportbladet.

Två av spelarna är extra favoriserade av det svenska folket. De sportintresserade håller Emil Forsberg högst (27 procent) tätt följt av lagkaptenen Andreas Granqvist (25 procent). Därefter är det ett hopp ner till trean Victor Nilsson Lindelöf (10 procent) samt Sebastian Larsson (6 procent).

Hur långt Sverige kommer ta sig i slutspelet? De mycket sportintresserade tror att det blir uttåg redan i åttondelsfinalen.

Tittar man på samtliga tillfrågade är siandet något mer optimistiskt: 65 procent tror att Sverige når kvartsfinal. En liten hoppfull skara på tio procent tror till och med att Janne Anderssons gäng lyckas ta medalj i Ryssland.

Publicerad:

LÄS VIDARE