Därför ratas Elmander ur Hamréns kvaltrupp

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

Erik Hamrén har tagit ut truppen till nästa landslagssamling.

I den finns ingen Johan Elmander.

– Jag väljer att ha fyra forwards den här gången, säger Hamrén.

EM-laget 2004 – vad hände sen?

Fem av tio matcher är spelade i EM-kvalet. Sverige ligger tvåa i grupp G på nio poäng, fyra bakom ledande Österrike och ett före trean Ryssland.

Den 14 juni inleds den ”andra halvan” och på torsdagen presenterade förbundskapten Erik Hamrén sin trupp.

”Johan som får kliva av”

Där ingår inte Johan Elmander, 34.

– Jag valde att ta med fyra forwards den här gången. Förra gången hade vi fem, men den här gången har vi fyra eftersom det är i backlinjen det är mest osäkerhet. Därför vill jag ha åtta backar, förra gången hade jag sju. Och nu blev det Johan som fick kliva av, säger Hamrén.

Förbundskaptenen har tidigare motiverat sina Elmander-uttagningar med att veteranen är bra att ha i gruppen, som stöttespelare.

– Sådana behövs alltid. Men det är inte bara därför Johan har varit med. Det är en av sakerna som är bra med Johan, men jag tar inte ut spelare bara för att de ska stötta andra. De blir uttagna för sina fotbollsmeriter, säger Hamrén.

En annan spelare som ratas är Palermos Robin Quaison. Enligt Hamrén är det troligt att Quaison i stället kommer att tas ut i U21-landslagstruppen.

Dras med skador

Ett bakslag för Hamrén: Norwichs Martin Olsson missar samlingen.

– Han opereras tyvärr den här veckan. Han har haft problem med en axel under en längre tid och den måste opereras. Gör han den (operationen) nu så kommer han förhoppningsvis kunna vara spelklar till september-samlingen, säger Erik Hamrén.

Ett annat orosmoln är de skadekänningar Zlatan Ibrahimovic dragits med.

– Jag pratade med honom i går. Han har tränat för fullt ett par träningar, och han lät positiv. Vi får se om han spelar med PSG i helgen. Han ser i alla fall fram emot samlingen och är spelsugen eftersom han inte spelat så mycket på slutet. Han har haft en liten skada men jag hoppas att det inte ska besvära honom helgen, och inte i vår samling, säger Hamrén.

Innan EM-kvalmatchen mot Montenegro 14 juni träningsspelar landslaget mot Norge. Den matchen spelas på Ullevål Stadion 8 juni.

Här är Montenegros trupp.

EM-laget 2004 – vad hände sen?

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM