Legendarernas gräl mitt under matchen

Uppdaterad 2015-05-21 | Publicerad 2015-05-20

”Sluta skrika för helvete!”

BORÅS/STOCKHOLM. En gång goda vänner i landslaget – nu bittra fiender i allsvenskan?

Det hettade till rejält när Anders Svenssons Elfsborg slog Henrik Larssons Helsingborg med 2-1.

– Sluta skrika för helvete, skrek Svensson till en applåderande Larsson.

Följ ämnen
IF Elfsborg

Det var efter att Anders Svensson fått en frispark emot sig på mittlinjen i närkamp med Robin Simovic som det hettade till. Henrik Larsson applåderade domarens beslut i den 39:e minuten varpå Svensson tände till.

– Sluta skrika för helvete, skrek Svensson till ”Henke” så det hördes hela vägen upp på läktaren.

”Gapade vid varje närkamp”

– Henke gapade ju vid varje närkamp som jag gick upp i. Vid någon gick jag upp lite för bryskt, men den frisparken som Simovic fick var ju ett hån. Simovic drog mig i tröjan så att den stod som en strut, säger Svensson till Sportbladet.

Du var förbannad då när du skrek åt Henke?

– Jag ropade att han skulle hålla käften. Det var lite tjafs med glimten i ögat. Vi är vinnarskallar båda två, haha.

– Jag ville att han skulle sluta att skrika i varje situation, men Henke tog det på rätt sätt. Vi skakade hand precis och garvade båda två.

Henke Larsson fick frågor om situationen på presskonferensen efter förlusten.

Vad var det som fick Anders att ropa till dig?

– Ingen aning, ingen aning… Vi har inga problem. Vi förstår varandra. Jag vill inte göra några rubriker av detta heller. Anders och jag har alltid kommit bra överens.

En ny verklighet för de forna landslagskamraterna där Larssons generositet vid frisparken mot Argentina under VM 2002 bäddade för Svenssons kanske mest klassiska fotbollsögonblick. Nu verkade duon dock mer sugna på annat.

Räddade straff

Larsson hade kommit till Borås Arena med en fembackslinje och såg ut att parkera bussen i jakt på poäng. Gästerna bjöds också på sitt ledningsmål när Darijan Bojanic stal bollen från en slarvig Adam Lundqvist och bäddade för Emil Krafths 1-0.

Men Elfsborg kom tillbaka och hade vunnit med både två och tre mål om det inte vore för HIF-målvakten Pär Hansson. Hansson såg visserligen aningen passiv ut på Viktor Claessons kvittering men revanscherade sig rejält.

Först räddade 28-åringen Simon Lundevalls straff innan han också mirakulöst lyckades få undan Per Fricks nick från nära håll. Men efter 88 minuter kunde inte ens Hansson rädda gästerna när Lasse Nilsson, efter lysande Arber Zenelis förspel, friställdes och kunde rulla in 2-1.

Nu leder Elfsborg den haltande allsvenska tabellen.