Kaptenen förlänger med Chelsea

FOTBOLL

Chelseas mittback John Terry debuterade för klubben 1998 och har gjort över 600 matcher för klubben.

Nu meddelar klubben på sin hemsida att kaptenen förlänger kontraktet till slutet av nästa säsong.

– Att spela för den här fantastiska klubben gör mig stolt, säger mittbacken.

Sedan debuten 1998 har den engelska mittbacken spelar 661 matcher för Londonlaget. Och 34-åringen har hunnit med 78 matcher med landslaget.

Nu meddelar klubben att de förlänger engelsmannens kontrakt med ett år.

– Det nya kontraktet är inte för att säga ”tack så mycket”, det nya kontraktet får han för John fortsätter att prestera. Han är en toppförsvarare. Jag är nöjd över att han förtjänar det nya kontraktet efter en säsong där han redan spelat 40 matcher, säger Chelseas manager José Mourinho till klubbens hemsida.

Missade finalen i München

John Terry har tagit 13 titlar med den engelska klubben och är i förarsätet att ta ännu en ligatitel och därmed sin 14 titel med klubben.

Engelsmannen fanns inte med i matchtruppen när Chelsea slog Bayern München i Champions League-finalen 2012 på grund av avstängning men kunde trots det komma ner till planen ombytt för att lyfta bucklan.

– Att spela för den här fantastiska klubben gör mig stolt. Och jag vill tacka supportrarna som hela tiden stöttat mig. Efter att ha fått ännu en stor titel till samlingen denna månaden hoppas jag personligen tillsammans med spelarna och managern fortsätta med att vinna titlar, säger 34-åringen till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM