”Tror att Zlatan uppskattar det”

Av: Martin Tolén

Publicerad:

Granqvist om bråken med Zlatan: ”Måste få säga emot”

Andreas Granqvist om dispyten med Zlatan
Foto: Andreas Hillergren / TT
Andreas Granqvist om dispyten med Zlatan

Zlatan Ibrahimovic är landslagets store stjärna.

Men mittbacken Andreas Granqvist har flera gånger om visat att han inte drar sig för att konfrontera anfallsstjärnan.

– Jag tror att han kan uppskatta också att man några gånger säger emot honom, att man visar att det inte bara är han som styr och ställer, säger Granqvist i Olof Lundhs podcast.

Det svenska landslaget kvalificerade sig till EM efter play off-segern mot Danmark.

Bakom avancemanget låg PSG-stjärnan Zlatan Ibrahimovic med tre av fyra mål vilket skapade en sorts glädjeeufori i landslaget.

”Visa att det inte bara är han”

Men under kvalet var det inte lika muntert. Flera gånger om gestikulerades det och visades öppet ett missnöje.

Ofta i blickfånget: Zlatan Ibrahimovic och Andreas Granqvist.

– Jag tror att han kan uppskatta också att man några gånger säger emot honom, att man visar att det inte bara är han som styr och ställer. Men det är klart att alla har respekt för Zlatan och det ska vi ha, men jag som person kan ibland inte hålla tyst på planen och då måste man få säga emot och det tror jag inte han har några bekymmer med, säger Granqvist till Olof Lundhs podcast.

”Ser mer allvarligt ut än vad det är”

Spelarna hade blandat annat en yvig diskussion i mötet med Montenegro i det senaste kvalet och i VM-kvalet mot Moldavien 2011.

– Det ser nog mer allvarligt ut från publikens håll än vad det är inne på planen. Jag tycker det är bra med känslor och Zlatan uppskattar nog också att man säger tillbaka. Sen i omklädningsrummet efteråt så diskuterar man som vanligt hur vi kände under matchen och det är inga bekymmer, säger Granqvist.

Inget negativt

Och mittbacken tror inte att bråken mellan honom och Ibrahimovic påverkar landslaget negativt.

– Det är hans sätt att motivera sig, hans vinnarinstinkt. Ibland är det på träning också, ibland när vi har stängt kan det smälla till rätt bra och skrikas. Jag tror att det är ett sätt för honom att vara inne i matchen och känna att han är där. Jag uppskattar det och har inga problem med att få kritik av honom eller någon annan spelare.

Publicerad: