Svensken jagas av holländsk klubb

Av: Fredrik Jönsson, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Pär Hansson har ännu inte hittat en ny klubb.
Foto: Bildbyrån
Pär Hansson har ännu inte hittat en ny klubb.

Pär Hansson lämnade Helsingborgs IF efter säsongen.

Enligt uppgifter till Sportbladet har tyska klubbar och holländska Feyenoord visat intresse för 29-åringen.

– Det är korrekt. Feyenoord är en fin klubb och Pär Hansson skulle kunna se sig själv i den klubben, säger agenten Per Jonsson.

I oktober meddelade Pär Hansson att han skulle lämna Helsingborgs IF efter åtta säsonger i klubben.

– Jag har haft en god, och professionell, dialog med Henrik (Larsson) under hela året, där jag bland annat berättat om min ambition att prova på något nytt, sa Hansson.

”I ett tidigt skede”

Målvakten har inte hittat någon klubb sedan dess. Men enligt uppgifter till Sportbladet är han aktuell för Feyenoord. Den holländska storklubben har visat intresse för 29-åringen.

– Det stämmer, det är korrekt. Feyenoord har visat intresse, men vi är i ett tidigt skede av diskussionen. Feyenoord är en fin klubb och Pär Hansson skulle kunna se sig själv i den klubben, säger agenten Per Jonsson.

Man kan anta att Feyenoords tränare Giovanni van Bronckhorst har kontaktat sin gode vän Henrik Larsson, huvudtränare i HIF, för att fråga om Hansson.

Värvas in som andramålvakt

Men van Bronckhorst ser inte Hansson som förstamålvakt i Feyenoord. Han vill plocka in svensken som andramålvakt på grund av en skada på Warner Hahn.

Kenneth Vermeer är förstamålvakt i Feyennord.

– Pär Hansson är medveten om att skulle det bli en affär så värvas han in som andramålvakt. Men som sagt, vi är ett i tidigt skede och det finns inget konkret att ta ställning till, säger Jonsson.

– Sedan är det så att oavsett vilken klubb han väljer till slut så åker han till den klubben för att fajtas om att bli förstamålvakt.

Det är inte bara Feyenoord som spanar in Pär Hansson. Det finns även intresse från Tyskland - vilket bekräftas av agenten.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.