Försvunna flygplanet med Emiliano Sala

Salas kropp flygs till Argentina – hedras av moderklubben

Av: 

Daniel Sörensen

FOTBOLL

På fredag flygs Emiliano Salas kropp från England till Argentina.

Hans moderklubb San Martin de Progreso kommer att anordna en minnesceremoni för fotbollsspelaren på lördag.

– Vi i klubben kommer att tillbringa flera timmar med att säga farväl till honom, berättar klubbpresidenten Daniel Ribero.

I torsdags meddelade engelsk polis att den kropp som funnits i vraket av flygplanet ”Piper Malibu” identifierats som den försvunne fotbollsspelaren Emiliano Sala, 28.

Argentinaren var på väg över Engelska kanalen för att färdigställa sin rekordövergång till Premier League-laget Cardiff City när planet störtade – sökandet efter Sala och piloten David Ibbotson pågick i mer än två veckor.

Efter bekräftelsen att Emiliano Sala är död har hans före detta franska klubb Nantes pensionerat hans tröja (nummer nio), och hans nya klubb Cardiff har ställt in sitt planerade träningsläger.

Håller en ceremoni på lördag

Enligt Daily Mirror kommer Emiliano Salas kropp att transporteras till hans hemstad Progreso, i den argentinska provinsen Santa Fe, på fredag.

Stadens borgmästare Julio Muller bekräftar att flygplanet anländer sent på fredag och sedan kommer det att anordnas en minnesceremoni på lördag. Salas familj har kommit hem till Argentina igen efter att ha rest till Europa efter att spekulationerna om hans försvinnande började spridas.

Ceremonin kommer att anordnas av moderklubben San Martin FC:s – som Sala spelade i fram till han var 15 år – idrottshall. Klubben har tidigare meddelat att de kommer att döpa om sin fotbollsarena till Estadio Emiliano Sala.

– ”Emis” kropp kommer att nå Argentina från Europa på fredag och på lördag kommer vi i klubben att tillbringa flera timmar med att säga farväl till honom, säger klubbpresidenten Daniel Ribero.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Frida Fagerlund: Fem anledningar att älska Peter Crouch

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Försvunna flygplanet med Emiliano Sala

Emiliano Sala

Cardiff City

FC Nantes