Marcus Rashford

Alan Shearer: ”Rashford var alltid rädd under Mourinho”

avDaniel Sörensen

Marcus Rashford, 21, är numera Manchester Uniteds förstaval bland anfallarna.

Enligt den gamle storspelaren Alan Shearer spelar engelsmannen nu utan rädslor och spärrar – vilket han tidigare gjorde under José Mourinho.

– Han vet att han inte förlorar sin plats i laget om han gör ett fel, vilket han alltid var rädd för under Mourinho, säger han.

Marcus Rashford har genomgått en renässans under den nye Manchester United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer.

Den engelska anfallaren har gjort sex mål på tio matcher sedan norrmannen tog över, vilket är ett mål mer än vad han gjorde på 20 matcher under den förre managern José Mourinho. Dessutom har han passerat belgaren Romelu Lukaku i kampen om den enda startplatsen i United-anfallet.

Den gamle målmaskinen Alan Shearer, den spelare som gjort flest mål (260 stycken) i Premier Leagues historia, menar att det är en helt annan Rashford som visar upp sig nu.

– Han är inte längre rädd för att göra misstag. Han vet att han inte förlorar sin plats i laget om han gör ett fel, vilket han alltid var rädd för under Mourinho. Han var rädd hela tiden, säger han enligt The Sun.

”Han var Mourinhos kille”

– Jag tror att han kände att om han inte presterade direkt så skulle han bytas ut, för Romelu Lukaku var Mourinhos kille. Vi såg att när han spelade i en landslagströja kände han sig mer involverad i laget, snarare än vad han gjorde i en United-tröja, fortsätter Shearer.

I Manchester Uniteds senaste ligamatch, 1–0-segern mot Leicester, stod Rashford för matchens enda mål. Det var även hans hundrade ligamatch för klubben.

Foto: Miguel Morenatti / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
ARTIKELN HANDLAR OM