Bapupa lekte när Gefle vann enkelt

FOTBOLL

”Fantastisk prestation”

Kompisen gick till Helsingborg. Men när René Makondele och Yannick Bapupa möttes på Strömvallen var Bapupa kung och förde sitt Gefle till en viktig och övertygande 3–0-seger.

– Vi spelade jävligt bra fotboll, säger Gefles lagkapten Daniel Bernhardsson till TV 4 Sport.

Om matchens första mål var något av en slump, en hörna som såg ut att toucha på en Helsingborgsspelare innan den gick in i mål, var Gefles 2–0 tisdagens höjdpunkt på Strömvallen. Målskytten Mattias Woxlin hyllade också han framspelningen från matchens lirare, med beteckning på lirare, Yannick Bapupa.

– Det var ju en fantastisk prestation av Bapupa. Jag vinner bollen på mitten till Bapupa. Där han driver in från högerkanten. Tror att han ska avlossa ett skott, men han ser mig på bortre stolpen så jag har bara att placera in den, säger Woxlin till TV 4 Sport.

5–0 mer rättvist

Det målet i den 35:e minuten stängde matchen och i den andra halvleken hade Gefle fullständig kontroll och när Woxlin som vanligt var säker från elva meter och satte 3–0 på straff med 20 minuter kvar att spela var det helt i sin ordning. Gefle var helt överlägsna och 5–0 eller 6–0 hade varit mer rättvist. Taktiken fungerade perfekt.

– Vi skulle ligga tätt på dem förbannat mycket. Så de fick inte en lugn stund. Sedan spelade vi jävligt bra fotboll också. Satte dit våra chanser. Det kunde ha blivit några fler, säger lagkaptenen Daniel Bernhardsson till TV 4 Sport

Kontakt med strecket

Segern innebär att Gefle åter har kontakt med GIF Sundsvall på kvalplatsen och Ljungskile strax ovanför.

– Nu får vi ta den här segern och suga lite på den och sedan är det Malmö på söndag som gäller och då är det full fart framåt igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gefle IF