"Sulan" osannolik poängräddade

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Mer tur än skicklighet”

Foto: Sulan kramas om efter sitt drömmål.

Han har aldrig gjort mål i allsvenskan. I derbyt mot AIK slog han till med en drömträff rätt upp i krysset. Suleyman Sleyman ordnade 2–2 och en poäng till Hammarby.

– Vi hade pratat om att vi skulle hålla ytterbackarna högt och gå på andrabollarna, säger Sleyman till Canal Plus.

”Upp med Sulan på topp” brukar Hammarby-klacken sjunga på Söderstadion. En skämtsam, kärleksfull ramsa till veteranbacken som aldrig gjort mål i allsvenskan. Nu är den inget skämt längre. Mot AIK var det han som räddade Hammarby från en förlust när han i den 88:e minuten drog till med en vänsterslägga som letade sig upp i AIK-målvakten Tomi Maanojas högra kryss.

– Den sitter ju perfekt. Den kan ju sitta upp på sjunde rad så det var mer tur än skicklighet, säger högerfotade Sleyman till Canal Plus.

Nöjd med poängen

I det läget såg Hammarby ut som förlorare sedan AIK gjort 2–1 på straff i den 84:e minuten. Sedan kom avbrottet och till slut Sleymans kvittering som fastställde slutresultatet.

– Jag är nöjd över poängen, men det är tråkigt att man åter måste gå in och bryta matchen, säger Sleyman.

Tony missnöjd

Hammarby gjorde en betydligt bättre andra halvlek än första då man hade stora problem mot ett AIK som pressade högt och mer eller mindre jagade livet ur de stressade gästerna. Fredrik Söderströms kvittering strax efter paus gav livsviktig luft åt Bajen-spelarna.

– Det känns förjävligt att vi inte vinner den här matchen. Vi har fullständigt kontroll i andra halvlek, säger Hammarby-tränaren Tony Gustavsson till Canal Plus.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.