Kalle Svensson klar för IFK Göteborg

avDaniel Sjöberg

FOTBOLL

”Det känns bra som fan”

Utlandsäventyret blev inte vad han hade hoppats.

Nu återvänder Kalle Svensson, 24, till IFK Göteborg.

Sportchefen Håkan Mild jublar.

– Jag tror att han kommer hem med revanschlusta, säger Mild till sportbladet.se.

Foto: Karl Svensson.

När Kalle Svensson lämnade IFK Göteborg för skotska Glasgow Rangers var förhoppningarna på mittbacken stora. Han hade gjort succé i Blåvitt och tagit plats i VM-truppen 2006. Men varken i Rangers eller i franska Caen tog han någon ordinarie plats och flytten tillbaka till allsvenskan kommer inte som någon överraskning.

– Vi har haft kontakt med honom ända sedan tiden i Rangers. Inte om att han ska komma hem, men han har vetat om att han är välkommen tillbaka när han kände sig redo, säger Mild.

Bjärsmyr lämnar?

Svensson har skrivit på ett fyraårskontrakt och kommer samtidigt som ryktet om att Mattias Bjärsmyr är på väg bort från klubben blir allt starkare. Mittbacken sitter på ett utgående kontrakt och parterna har inte kunnat komma överens om en förlängning. Enligt Håkan Mild har värvningen av Svensson dock inget med Bjärsmyrs situation att göra.

– Mattias har ett år kvar på sitt kontrakt med IFK Göteborg och det är det som gäller. Det andra är nog mest en massmedial grej.

Kalle hade det tungt ute i Europa, hur tror du han känner inför hemkomsten?

– Det ska ju han svara på egentligen, men jag tror att han kommer hem med en revanschlusta. Vi känner ju Kalle väl sedan tidigare så vi vet vad vi får för människa.

”Känns underbart”

Tiden i Caen är nu över och därmed med all sannolikhet tiden i frysboxen också. Han är dock inte bitter på den franska klubben trots bristen på speltid.

– Jag tycker kanske att jag borde fått flera matcher i rad på mig att visa vad jag går för. För att komma till en viss nivå måste man få spela matcher kontinuerligt. Nu fick jag spela en match och sedan var jag tillbaka på bänken igen. Men dom andra på min position gjorde det bra så det fanns förstås fog för att jag inte spelade, säger han till Fotbollssverige.se

Svensson ansluter till IFK Göteborg i samband med lagets träningsläger i Malaga i början av februari.

– Det känns bra som fan att allt är klart så slipper jag fundera mer på det. Jag har trott att det ska bli klart i januari hela tiden så det är inget som bekymrat mig, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM