Ljungskile skrällde mot mästarna

Första förlusten för IFK Göteborg

Svenska mästarna är besegrade. Efter 20 raka matcher föll IFK Göteborg tungt borta mot Ljungskile med 2–1.

– Här hemma kan vi vinna mot alla, säger tvåmålsskytten Andreas Kristoffersson till PPV.

Andreas Kristoffersson. Det var tränaren David Wilsons svar på frågan om vem han trodde skulle bli matchvinnare. Så rätt han fick, Wilson. Kristoffersson slog till två gånger om och det räckte för Ljungskile.

– Det här är ju helt underbart. Slå och göra två mål. Det är en overklig känsla. Svårt att förklara. Det bara bubblar i kroppen, säger Kristoffersson till PPV.

Han öppnade målskyttet efter sex minuter på en hörna då han kom först på bollen och tryckte in den från nära håll. Det andra målet betydde 2–1 och kom i den 58:e minuten. Det efter ett långt inkast, fjärde målet på tre matcher som kom efter just ett inkast. Det blev också segermålet.

– Jag har sagt det många gånger förut, jag är jättestolt över killarna. Vilken andra halvlek, säger David Wilson till PPV.

IFK Göteborg hade det svårt med spelet. Inte ens Pontus Wernblooms kvittering till1–1 efter 20 minuter blev något lyft. Gästerna hade mycket boll, men hade oerhört svårt att skapa farliga chanser. Ett jätteläge hade de att kvittera till 2–2 med fem minuter kvar när Jonas Wallerstedt nickade en boll i ribban.

Ljungskile var faktiskt närmare ett 3–1-mål och segern var knappast orättvis.

– Här hemma kan vi vinna mot alla, konstaterar Kristoffersson.

IFK Göteborg kom till Starke Arvid med 20 raka matcher utan förlust i bagaget. Inte många trodde att sviten skulle spricka mot Ljungskile, men den gjorde det. Nu har LSK tre raka segrar och lika många poäng som till exempel AIK och Helsingborg.

– Vi är ett kollektiv. Vi tror att vi kan vinna och det är en stor del. Det finns nog andra som kan lära av oss, säger David Wilson.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.