Fotbolls-EM

Fyra franska spelare straffas för kaoset

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

”Våra spelare måste straffas för det som har hänt”

Det var bråkigt och rörigt i Frankrike under sommarens EM.

Nu får fyra av spelarna stå till svars för det som hände.

– Fyra av våra spelare kommer att få förklara deras uppträdande inför en disciplinnämnd: Samir Nasri, Hatem Ben Arfa, Jeremy Menez och Yann M'Vila, säger franska fotbollförbundets president Noel Le Graet.

Frankrike föll med 0–2 i den sista gruppspelsmatchen mot Sverige. Trots avancemang till slutspelet, blev det bråk i det franska landslaget efter nederlaget.

Samir Nasri anklagades för egoism och Hatem Ben Arfa hotade att lämna landslaget.

Förbundskapten Laurent Blanc var irriterad och höll krismöte. Sedan petades Nasri till kvartsfinalen mot Spanien och efter uttåget från EM fick Manchester City–spelaren ett utbrott på en journalist.

Enligt L'Equipe riskerade Nasri att stängas av i två år.

Nu meddelar franska fotbollförbundets president Noel Le Graet att fyra spelare kommer att få stå till svars för det som hände under EM.

– Fyra av våra spelare kommer att få förklara sig inför en disciplinnämnd: Samir Nasri, Hatem Ben Arfa, Jeremy Menez och Yann M'Vila, säger Le Graet på en presskonferens.

– Jag är inte den typen av människa som gillar att dela ut straff. Det är inte så att jag vill att huvuden ska rulla, men våra spelare måste straffas för det som har hänt.

Deschamps har inte tackat nej

Frankrike letar efter en ny förbundskapten efter att Laurent Blanc avgått.

Didier Deschamps, som lämnat Marseille, uppges ha sagt nej till jobbet. Men det är inte sant enligt Le Graet.

– Jag läste i morse att Deschamps har sagt nej, men det är ett misstag. Han ville vara med sin familj först och inte ta något beslut om detta just nu. Vi ger honom ett par dagar, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

JACKPOTT – 25 miljoner på Stryktipset. Missa inte att skaffa andel i Sportbladets supersystem för 550 kr i jakten på 13 rätt | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-EM