Fotboll

Misstänkta spelskandalen kan ha svensk koppling

Av: 

Johan Renvall

FOTBOLL

Ordföranden: "Ofta internationella kriminella nätverk som ligger bakom"

Mötet mellan Ull/Kisa och HamKam ställdes in. Anledningen var misstankar om att matchen var uppgjord. Idag skriver Dagbladet.no att allting kan ha regisserats ifrån Sverige.

Igår slog bomben ner om att en spelskandal kan vara på väg att uppdagas i Norge. Mötet i norska andraligan mellan Ull/Kisa och HamKam blev inställt efter misstankar om att mötet kunde vara uppgjort. Idag skriver Dagbladet.no att man misstänker kopplingar till kriminella miljöer i Stockholm. Norska fotbollsförbundet har därför anmält händelsen till polisen.

– Det är ofta stora, internationella, kriminella nätverk som ligger bakom dessa saker. Vi har många spelobjekt i de lägre divisionerna och att resultatmanipulering inte skulle komma även till Norge är naivt att tro, säger norska fotbollsförbundets ordförande Yngve Hallén till Dagbladet.no.

Tappade 3-0-ledning

Två matcher misstänks vara uppgjorda sedan tidigare. Det ska handla om mötet mellan Østsiden och Follo FK i norska division 2. Bortalaget Follo tappade då en ledning med 3-0 till förlust med 4-3. Den andra matchen som är under utredning är mötet mellan Frigg och Asker som slutade 7-1. Enligt Dagbladet misstänker man att flera dubbelspel har lags på just dessa två matcher med miljonutdelning som resultat.

Det är den andra spelskandalen på kort tid i europeisk fotboll: Italiensk fotboll är under en massiv utredning kring uppgjorda matcher – ”Calcioscommesse” – och landslagsspelaren Domenico Criscito, 25, skickades hem från landslaget innan EM efter att misstanke riktats mot honom.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!